Kuva: Shutterstock

Minkälainen syksy on luvassa? Forecan pitkä sääennuste kertoo

02.09.2023 16:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Säässä näyttää tapahtuvan käänne ensi viikolla.

Syyskuu on alkanut ja katseet kääntyvätkin jo syyssäähän, onko luvassa kuulaita päiviä vai lähipäivien kaltaisia kaatosateita?

Ihan vastaavia rankkasateita kuin viime päivinä, ei välttämättä ole hetkeen tulossa, mutta kuivalta syyskuu ei kuitenkaan missään nimessä näytä

- Näyttää siltä, että suurimmat sateet jäävät vähitellen taakse, mutta sen suurempaa kuivumista ei ole vielä odotettavissa, ennustaa Forecan meteorologiharjoittelija Sara Salonen.

Foreca ennustaa, että ainakaan lämpötila ei tipu radikaalisti heti hyytävän kylmäksi, vaan todennäköisesti syksyisistä ulkoilusäistä saadaan nauttia vielä hetki. Syyskuun alkupuolella lämpötila näyttäisi edelleen pysyttelevän 15-20 asteessa, Lapissa kuitenkin 10-15 asteessa.

- Syksyn lähestyessä sää on pikkuhiljaa viilenemässä. Syyskuu lähtee kuitenkin kuukausiennusteen mukaan käyntiin vuodenaikaan nähden tavanomaista lämpimämmässä säässä, joten muutos viileämpään suuntaan tapahtuu rauhalliseen tahtiin, Salonen jatkaa.

20 asteen ylityksille saadaan kuitenkin sanoa taas hetkeksi heipat ensi viikon jälkeen, sillä Salonen ennustaa, että 4. syyskuuta alkavalla viikolla sää hieman poutaantuu, mutta samalla viilenee. Lapissa saatetaan kokea jo hallaa ja yöpakkasia.

- Sää jatkuu vaihtelevana, mutta on muuttumassa aiempaa poutaisempaan suuntaan. Aurinkoisiakin hetkiä mahtuu sekaan. Lämpötilat ovat näillä näkymin vielä maanantaina maan etelä- ja keskiosassa 15–20 asteessa ja pohjoisessa 10–15 asteessa, mutta viikon edetessä sää alkaa viiletä. Etelässäkin päivälämpötilat voivat tiistaista eteenpäin jäädä paikoin alle 15 asteeseen. Tämän hetken ennusteen mukaan 20 asteen lukemia ei ole enää viikon mittaan näköpiirissä, Salonen sanoo.

Lue myös: Siivoa koti syyskuntoon! Kahdeksan askaretta, jotka tulisi suorittaa kerran vuodessa

Lue myös: Foreca: Rankkasateet ja ukkoset iskevät jälleen - jopa rakeet mahdollisia

Lähde: Foreca

Kilpailut

Uusimmat