Kuva: AOP

Foreca: Tammikuuhun saakka ulottuva sään pitkä ennuste voi yllättää

09.10.2023 14:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Talvi näyttäisi olevan kauttaaltaan hieman keskimääräistä lämpimämpi.

Viime päivät ovat olleet monin paikoin hyytävänkin kylmiä, mutta Forecan pitkä ennuste puolestaan näyttää, että tulevat talvikuukaudet olisivat Suomessa hieman keskimääräistä lämpimämpiä.

- Vuodenaikaisennusteen mukaan sää on marras–tammikuun jaksolla Suomessa 1–2 astetta keskimääräistä lämpimämpää, ennustaa Forecan meteorologi Joonas Koskela.

Koskela jatkaa, että mikään kuukausi ei pomppaa ennusteessa esiin poikkeuksellisen lämpimänä, vaan keskimääräisesti talvi näyttäisi kautta linjan hieman lämpimämmältä. Osassa maata myös sateita voi tulla tavanomaista enemmän.

- Sademäärä tulevalla kolmen kuukauden jaksolla on ennusteen mukaan Suomessa maan etelä- ja keskiosassa sekä paikoin Länsi-Lapissa enimmäkseen lähellä tavanomaista, tai ainakaan merkittävää poikkeamaa tavanomaisesta ei ole näkyvissä. Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun seudulla sekä itärajan tuntumassa koko maan pituudelta sademäärä voi olla hieman tavanomaista runsaampi, Koskela sanoo.

Suomen talvi ja sää ylipäätään on kuitenkin tunnetusti vaihteleva, joten sääennusteissa ei tässä vaiheessa pystytä ottamaan tarkemmin kantaa mihinkään tiettyyn viikkoon tai kuukauteen. 

Lue myös: Minkälainen syksy on luvassa? Forecan pitkä sääennuste kertoo

Lähde: Foreca

Kilpailut

Uusimmat