Kuva: Shutterstock

Foreca: Sää kylmenee nyt rytinällä - jopa -20 astetta on mahdollinen

18.10.2023 19:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Kylmyydestä huolimatta sää on pääosin poutainen.

Suomeen virtaa nyt entistä kylmempää ilmaa, kun pohjoistuuli puhaltaa Jäämereltä.

- Sää on kylmenemässä Suomessa, kun meille puhaltaa ilmaa pohjoisen puolelta Jäämeren suunnalta, ennustaa Forecan meteorologi Joanna Rinne.

Vaikka sää on pääosin poutainen, kiristyy pakkanen silti mahdollisesti jopa syksyn ennätyslukemiin. Lapissa lämpötila saattaa tippua jopa 20 astetta pakkasen puolelle.

- Sää on laajalti aurinkoista ja poutaista, öisin koko maassa on pakkasta. Lapissa pakkanen saattaa kiristyä paikallisesti jopa tämän syyskauden toistaiseksi kylmimpiin lukemiin. Viikonloppuna Lapissa voi olla pakkasta paikoin jopa yli 20 astetta, Rinne jatkaa.

Loppuviikolla sää alkaa kyllä lauhtua, mutta samalla saapuvat sateet. Valtaosa sateista tuleekin lauhalla kelillä vetenä, mutta myös räntää ja luntaa sääkartoissa näkyy. Lumisateiden mahdollisuus ei ole edellenkään poissuljettu eteläisemmässä Suomessakaan.

- Ensi viikon lähestyessä korkeapaine alkaa heikentyä. Sää muuttuu pilvisemmäksi, sateisemmaksi ja hyvin vaihtelevaksi. Samalla lämpötilat lauhtuvat hieman tämän loppuviikon lukemista, etenkin yöt lämpenevät. Tämän hetken ennusteen mukaan sateet tulevat voittopuolisesti vetenä, mutta räntää ja luntakin voi tulla erityisesti pohjoisessa, mutta myös muualla Suomessa. 

Lue myös: Foreca: Tammikuuhun saakka ulottuva sään pitkä ennuste voi yllättää

Lähde: Foreca

Kilpailut

Uusimmat