Kuva: Shutterstock

Ruokakauppojen muovikasseihin ilmestyy uusi varoitusmerkintä - muista toimia näin

09.01.2024 22:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Ruokavirasto kertoo, että merkinnällä halutaan ohjata kuluttajia turvallisempaan käyttöön.

Elintarvikekauppojen kassoilla myytäviin muovi- ja paperikasseihin tulee uusi merkintä, jossa lukee: ”Tämä kassi ei sovellu kosketukseen pakkaamattomien elintarvikkeiden kanssa / Denna påse lämpar sig inte för oförpackade livsmedel”. Merkintä lisätään kauppakasseihin, jotka eivät täytä elintarvikekontaktimateriaaleille asetettuja vaatimuksia, kertoo Ruokavirasto.

Kontaktimateriaaleilla tarkoitetaan materiaaleja ja tarvikkeita, jotka tulevat suoraan tai välillisesti kosketukseen elintarvikkeen kanssa. Kauppakassit, jotka on valmistettu kierrätysmateriaalista, eivät aina laadun puolestaan sovi kosketuksiin pakkaamattomien elintarvikkeiden, kuten hedelmien kanssa. Pakkaamattomat hedelmät kannattaa pakata siis omiin pusseihinsa ennen niiden pakkaamista ei-kontaktimateriaalilaatuiseen kauppakassiin.

Kierrätysmateriaalista valmistetuista kasseista ei ole aiheutunut terveydellistä haittaa, mutta merkinnän avulla halutaan ohjata kuluttajia turvallisempaan käyttöön varovaisuusperiaatteeseen perustuen. Kaupoissa voidaan jatkossakin myydä kasseja, joihin merkintää ei tarvita. 

Merkinnät tulevat käyttöön sitä mukaa, kun vanhat kassit on myyty loppuun.

Lue myös: Tiedätkö, kuinka monta tuntia kasvit tarvitsevat lisävaloa päivässä?

Lue myös: Nyt on juuri oikea hetki tehdä yksi kotityö, joka hankaloituu kevään myötä huomattavasti

Lue myös: Tiedätkö, mitä eroa on mandariinilla, satsumalla ja klementiinillä?

Lähde: Ruokavirasto

Kilpailut

Uusimmat