Kuva: Shutterstock

Earth Hour tulee taas - laita päivä muistiin

19.03.2024 10:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Earth Hourin aikana on perinteisesti sammutettu valoja ympäri maailmaa.

WWF:n ympäristötapahtuma Earth Hour kutsuu jälleen ihmiset ympäri maailman näyttämään vaomerkin ilmaston ja luonnon puolesta. Tänä vuonna Earth Hour -tapahtumaa vietetään lauantaina 23. maaliskuuta klo 20.30–21.30. Tarkoituksena on pohtia vaikutustamme luontoon ja ilmastoon.

Tänä vuonna WWF kannustaa ihmisiä antamaan tunnin ajastaan luonnolle. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi ympäristöystävällisen illallisen kokkaamista, roskien keräämistä, ekologisempien kulutus- tai liikkumistottumusten omaksumista tai vaikkapa laatuajan viettämistä luonnossa yksin tai yhdessä perheen tai ystävien kanssa. Muun muassa näihin asioihin olisi hyvä kiinnittää muutenkin huomiota jokapäiväisessä elämässä. Earth Hourin aikana on myös perinteisesti sammutettu valoja ympäri maailmaa. Se toimii symbolisena valomerkkinä luonnon ja ilmaston puolesta. 

 ”Earth Hourin myötä on tarkoitus lisätä tietoisuutta ilmastonmuutoksesta ja luontokadosta sekä luoda yhteisöllisyyden kautta toivoa vakavien aiheiden ympärille. Vuosien varrella Earth Hourin ansiosta onkin muun muassa suojeltu metsiä ja meriä ympäri maailmaa”, sanoo WWF Suomen suojelujohtaja ja pääsihteerinä huhtikuun alussa aloittava Jari Luukkonen WWF:n tiedotteessa. 

Earth Hourin aikana on myös perinteisesti sammutettu valoja ympäri maailmaa. Se toimii symbolisena valomerkkinä luonnon ja ilmaston puolesta. 

 ”Earth Hour muistuttaa meitä kaikkia siitä, että jokaisella pienelläkin teolla on merkitystä. Kun miljoonat ihmiset ympäri maailman näyttävät valomerkin ja antavat yhden tunnin aikaansa luonnolle, voimme saada vaikutusta aikaan”, kertoo Luukkonen.

Lue myös: Ramses-kissan kohtalo olisi voinut olla aivan toisenlainen - sai arvoisensa elämän ja ihanan isoveljen

Lue myös: Meetvurstien takaisinveto laajenee - myös nämä erät tulee poistaa käytöstä

Lue myös: Syyhypiina näkyy kukkaroissa - vakuutuskorvauksissa jopa 40 prosentin kasvu

Lähde: WWF

Kilpailut

Uusimmat