Kuva: AOP

Yksi nousi ylitse muiden, kun helsinkiläiset äänestivät, mitä kehittäisivät kotikaupungissaan

23.03.2024 20:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Äänestyksessä korostuivat viihtyisyys ja ulkoilma-aktiviteetit.

Vuosittain helsinkiläiset saavat äänestää, mitä kehittäisivät omassa kotikaupungissaan, jos saisivat päättää.

Tämän vuoden OmaStadi-äänestyksessä esiin nousi varsinkin yksi varsin selvä kehityskohta, johon moni toivoi tartuttavan. Ylivoimaisesti eniten ääniä, 1972 kappaletta sai Herttoniemen metroaseman ympäristön viihtyvyyden lisääminen. Aseman uusiminen on jo pitkään junnannut paikallaan, mutta nyt äänestyksessä toivottiin, että siitä huolimatta ympäristöä voisi viihtyvöittää esimerkiksi kukkaistutuksilla tai penkeillä. 

Vehreys ja viihtyvyys toistuvat muissakin äänestyksessä menestyneissä ehdotuksissa. Toiseksi eniten ääniä, 1441 kappaletta sai hanke, jossa ehdotetaan vehreyden lisäämistä Kallion, Sörnäisten, Harjun ja Vallilan kaupunginosien alueelle. Vehreyttä voitaisiin lisätä ehdotusten mukaan esimerkiksi puita ja kukkia istuttamalla. Kolmanneksi tulleessa ehdotuksessa toivottiin lisää istutuksia ja kasveja ylipäätään kaikkiin puistoihin Helsingissä.

Neljänneksi ja viidenneksi suosituimmat ehdotukset sen sijaan painottuivat selvästi uimapaikkoihin sekä talviuintimahdollisuuksiin. Molemmat keräsivät nekin yli 1140 ääntä, ja hankkeissa ehdotettiin uintipaikkojen lisäämistä Keskisen Helsingin alueelle sekä talviuimapaikkaa Kalasataman alueelle.

Lisäksi toivottiin muun muassa uusia liikenneyhteyksiä, kuten saaristoveneyhteyttä esimerkiksi välille Lauttasaari-Pihlajasaari-Vallisaari-Lonna sekä lauttayhteyttä Herttoniemenrannasta Kauppatorille.

Myös yleisesti uinti- ja urheilupaikkoja ja erityisesti ulkokuntosaleja toivottiin niiden runsaan suosion vuoksi Helsinkiin lisää. Kaikki äänestetyt ideat pääset katsomaan OmaStadin sivuilta.

Lue myös: Helsingin perinteinen vappujuhla vaihtaa paikkaa - juhlitaan vielä ilman Havis Amanda -patsasta

Lue myös: Jälleen yksi Helsingin suosituista parkkialueista muuttui maksulliseksi

Lue myös: Rakastettu ja historiallinen kahvila Helsingissä uhkaa saada purkutuomion

Lähde: OmaStadi

Kilpailut

Uusimmat