Tiesitkö? Yllättävät ja ällöttävät faktat virtsasta koottiin yhteen – katso

17.04.2013 20:15 - Katariina Näreaho

Kaikki sitä tekevät - jotkut enemmän, jotkut vähemmän. Jotkut jopa juovat sitä! Mutta tiesitkö sinä näitä mielenkiintoisia faktoja virtsasta?

1) Ihminen pissaa keskimäärin 1,5 litraa virtsaa päivässä

2) Muinaiset roomalaiset käyttivät pissaa suuvetenä.

3) Baseball-pelaaja Moisés Alou väittää pissaavansa käsilleen karaistakseen niitä. Näin hän pystyy lyömään palloa baseball-mailalla ilman hanskoja.

4) Virtsan on kuitenkin todistettu pehmentävän ihoa.

5) Pissaamisen maailmanennätys on 8 minuuttia ja 28 sekuntia yhtäjaksoista virtsaamista.

6) Pituudessa maailmanennätys on puolestaan 4,29 metriä.

7) Ennen vanhaan virtsaa käytettiin myös ruudin valmistamisessa. Sitä keitettiin kasaan, jolloin siitä saatiin salpietaria, eli kaliumnitraattia.

8) Pissa on väriltään kellertävää. Sen sävy voi vaihdella vaaleasta tummaan. Virtsan väriin vaikuttaa myös se, mitä olet syönyt. Esimerkiksi raparperi voi sävyttää virtsasi pinkiksi, B-vitamiini kirkkaan keltaiseksi ja porkkana oranssiksi.

9) Jotkut uskovat, että virtsan juominen voi parantaa taudit aina vilustumisesta aidsiin asti.

10) Virtsaterapian avulla pyritään hoitamaan erilaisia vaivoja pissan avulla. Hoidoissa sitä käytetään niin sisäisesti (juomalla) kuin ulkoisestikin (sivelemällä paikallisesti).

11) Pissaa juovat esimerkiksi jotkut juoksijat, intialaista ayurveda-lääketiedettä oppineet sekä kirjailija J. D. Salinger ja poppari Kesha.

12) Yhdysvaltain armeijan "varusmiehen oppaassa" kielletään virtsan juominen kaikissa olosuhteissa. Pissa on kielletty jopa selviytymiskeinona.

13) Virtsa on steriiliä, joten jotkut käyttävät sitä puhdistaakseen haavoja.

14) MUTTA: pissa on steriiliä ainoastaan ollessaan virtsarakossa. Onkin hyvä tietää, että virtsa on helposti kontaminoituvaa.

15) Älä lievitä meduusan pistoa virtsalla, se saattaa vain pahentaa polttelua.

16) Myös naiset voivat pissata seisaaltaan - kiitos P-Maten.

17) Pidätteleminen voi olla kohtalokasta. Vuonna 2007 nainen kuoli pidätellessään pissaansa erään radiokanavan kilpailussa. Palkintona oli Wii-pelikonsoli.

Lähde: Buzzfeed

Kilpailut

Uusimmat