Löytyykö rakkaus internetistä? 9 vinkkiä nettideittailuun

10.05.2013 19:45 - Heli Thoren

Jotta et päädy mörön kanssa treffeille ja saat muutenkin enemmän irti nettideittailusta, tartu näihin neuvoihin.

Internetin ihmeellisessä maailmassa deittailu on helppa ja vaivatonta. Aina ei kuitenkaan tiedä mitä saa, eikä unelmien prinssi välttämättä löydykään vain hiirtä napsauttamalla. Jotta luovit tiesi rakkauden luo netissä, luota näihin yhdeksään kohtaan:

1. Päätä itse

Toiset deittisivustoista ehdottavat sinulle treffiehdokkaita, kun taas toisilla pääset päättämään itse, kenen kanssa lähdet kahville. Ennen kuin sukellat nettideittailun maailmaan, päätä, kuinka paljon haluat kontrolloida tilannetta. Tutustu eri deittisivustojen käytäntöihin ja pohdi, minkälainen deittailutapa sopii juuri sinulle.

2. Kartoita kulut

Toiset nettideittipaikoista ovat ilmaisia, kun taas toiset voivat kustantaa paljonkin. Kartoita deittailuun kuluvat pennoset ennen kuin syöksyt suinpäin kirjoittamaan liittymislomakkeita. Pahimmassa tapauksessa päädyt maksamaan kalliin kuukausimaksun saamatta mitään vastineeksi.

3. Ole rehellinen

Vaikka olet aina haaveillut painavasi 10 kiloa vähemmän ja tekeväsi haastavaa työtä lakitoimistossa, ole rehellinen deittiprofiiliasi luodessasi. Valheella on lyhyet jäljet. On todella harmillista, jos ensimmäiset treffit jäävät valheiden takia viimeisiksi tai joudut suhteen edetessä jännittämään, paljastuuko salaisuutesi.

4. Paljasta sopivasti

Älä kerro heti kaikkea puhelinnumerosta ja kotiosoitteestasi lähtien. Paljasta itsestäsi sopivasti, ja mitä enemmän opit deittikumppaniasi tuntemaan, voit luottaa häneen enemmän.

5. Ei kiitos bikinikuville

Jos etsit netistä kumppania tositarkoituksella, vältä liian paljastavia kuvia. Jos poseeraat kuvassa rintavako paistaen, viestität deittiehdokkaille etsiväsi ennemmin sängynlämmittäjää kuin fiksua miesystävää.

6. Mainosta maltilla

On hyvä muistaa, että aluksi nettideittailussa on kyse siitä, että kumpikin osapuoli tekee hyvän mainoksen itsestään. Jotta erotut itse akanoista ja onnistut myös löytämään hyvän miehen heinäsuovasta, on nettitarjouksen oltava houkutteleva. On hyvä muistaa omaa ilmoitusta tehdessä ja toisen imoitusta lukiessa, että kumpikin haluaa antaa mahdollisimman hyvän kuvan itsestään.

7. Varaudu pakkeihin

On hyvä varautua siihen, että tavatessa nettideitin, et välttämättä olekaan sitä, mitä hän on hakenut. Varaudu siis pakkeihin, äläkä lataa liikaa odotuksia ensitreffeihin, kun todella näette toisenne. Sama pätee toisinpäin: on hyvä varautua myös siihen, että et itse löytänytkään unelmiesi kavaljeeria ja joudut sanomaan miehelle, ei kiitos.

8. Googlaa deitti

Kun löydät potentiaalisen nettideitin, anna Googlen laulaa. Selvitä miehestä kaikki olennainen, jotta pääset kartalle siitä, kenestä on kyse. Pieni salapoliisintyö ei koskaan ole pahasta täysin uuden nettituttavuuden kanssa. Anna miehelle kuitenkin mahdollisuus, vaikka hän olisikin joskus voittanut Keravan kaljakellunnan tai pyrkinyt Viidakon tähtöseksi. Jokaisella meistä on menneisyys.

9. Turvallisuus ennen kaikkea

Netissä ei aina tiedä, mitä on saatavilla. Tämän vuoksi nettideittailijan tulee muistaa turvallisuus ennen kaikkea. Älä tapaa uutta tuttavuutta kuin julkisella paikalla. Kerro myös ystävillesi ennen kuin olet menossa treffeille, jotta joku läheisistäsi tietää, mitä puuhaat. Ensitreffeillä uuden tyypin kanssa, kannattaa myös pysytellä selvinpäin.

Lähde: WebMD.com

Kilpailut

Uusimmat