Tutkimus sen todistaa: Miesten hyvien tekojen taustalla on aina taka-ajatuksia

11.07.2013 15:15 - Reija Saarinen

Aina miesten hyvän käytöksen takana ei ole pelkkä hyväntahtoisuus. Näin ainakin väittää tuore tutkimus. 

Tuoreen tutkimuksen mukaan miehet tekevät hyviä tekoja vain siitä syystä, että he haluavat tehdä vaikutuksen naisiin. Huomionarvoista on myös se, että mitä viehättävämpi nainen on, sitä enemmän mies hyviä tekoja tekee. 

Tutkimukseen osallistui joukko miehiä ja naisia. Heidän tehtävänään oli pelata tietokonepeliä ryhmissä. Jokainen ryhmä sai tietyn summan rahaa. Ryhmillä oli kolme erilaista vaihtoehtoa rahan suhteen. He saivat sijoittaa rahat ryhmätilille, joka tuplaisi summan pelin loputtua, he voisivat pitää rahat itsellään tai he voisivat jakaa sen kuudelle tuntemattomalle osallistujalle. Ryhmän toimintaa seurasivat joko miehet tai naiset. 

Tutkimuksen mukaan miehet lahjoittivat huomattavasti anteliaammin rahaa silloin, kun heidän toimiaan seurasi nainen. Naiset sen sijaan lahjoittivat aivan samalla tavalla riippumatta siitä oliko sivusta seuraaja mies vai nainen. 

Aiempien tutkimukset ovat osoittaneet, että vaikka naisten pyyteettömät teot ovat usein pienimuotoisia, miesten hyvät teot ovat puolestaan julkisia ja näkyvät usein muille suuressa mittakaavassa. Joten jos nainen tarjoaa ystävälleen apua esimerkiksi muutossa, tekee mies hyvän teon mieluummin tuntemattomalle keskellä vilkasta juna-asemaa. 

Tutkimuksen mukaan nämä sukupuolten väliset erot johtuvat siitä, että miehet yrittävät päihittää toinen toisensa tehdäkseen vaikutukseen potentiaalisiin puolisoehdokkaisiin. 

Lähde: Daily Mail

Suosittelemme

Uusimmat