Haluatko olla kielinero? Simppeli sivusto kääntää sanat eri kielille ja parantaa maantietouttasi

15.01.2014 16:15 - Laura Sulkava

Cat, macska ja gatto - näin sanotaan kissa Euroopan eri maissa. Jos perussanat ovat liian tylsiä, käännöskone on kätevä myös kiroilun oppimiseen. Käännöspalvelun hakukentässä käytetään englantia, joten jos kieli on hallussa, kannattaa käydä testaamassa ja oppimassa uutta!

European word translator -käännöskoneella voi testata, miten sanat sanotaan eri puolilla Eurooppaa ja vähän laajemmallakin. Sanan käännös ilmestyy maan kohdalle ja siirtämällä hiiren osoittimen käännetyn sanan päälle voi tarkistaa maan, jos maantieto on hakusessa.

Palvelu käyttää kääntämiseen googlen käännöskonetta ja jos sanaa ei löydy sanastosta, maan kohdalla näkyy englanninkielinen versio. Kääntäjää kokeillessa kannattaa pitää mielessä, että kone antaa käännökselle vain yhden vaihtoehdon ja kaikki sanat kirjoitetaan automaattisesti pienillä kirjaimilla. Unohda siis monimerkityksiset sanat ja keskity perussanastoon.

Harmillisesti kone ei toimi suomenkielisistä sanoista englantiin, mutta jos lontoon kieli on hallussa, kannattaa käydä terävöittämässä kielenkatoja. UK Data Explorerin European word translatorin löydät tästä.

Kilpailut

Uusimmat