IS: Säästöt ovat iskeneet kouluihin - pitkien housujen sijaan ommellaan enää shortseja

25.01.2014 09:15 - Linda Arponen

Kuntien kustannussäästöjen vuoksi kouluissa pihistellään kaikesta mistä pystytään, aina maitojauheista lähtien, kirjoittaa Ilta-Sanomat.

Suomalaisissa kouluissa kuntien säästökuurit näkyvät hurjilla tavoilla. Opetusalan Ammattijärjestön OAJ:n listauksessa kerrotaan monien koulujen leikanneen kulunsa minimiin esimerkiksi lopettamalla maitojauheen käytön kotitaloustunneilla. Näin ollen kun edes jauhemaiseen maitoon ei ole varaa, käytetään ruoanlaitossa enimmäkseen vettä.

Kotitaloustunneilla myös tuoreet kasvikset rajoittuvat kaaliin ja porkkanaan, koska salaatti ja tomaatti ovat liian kalliita. Lihaakaan ei saada muussa muodossa kuin jauhelihana.

Säästökuuri näkyy myös muun muassa tekstiilityössä, jossa ei saa ommella enää pitkiä housuja. Jotta kangasta riittäisi, on lahkeiden pituus lyhennetty shortsimittaan. Muutenkin vaatteiden koot pidetään mahdollisimman pieninä.

OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen kertoo Ilta-Sanomille, että jossain kunnassa on jopa kehotettu säästämään vessapaperissa. Kyseistä kuntaa hän ei kuitenkaan lähde yksilöimään. Hän on lisäksi kuullut jopa pyyhekumien puolittamista tapahtuvan eräässä kunnassa.

OAJ:n mukaan kouluissa säästetään nykyään myös esimerkiksi tietoteknisissä laitteissa, retkissä ja uinninopetuksessa, josta on saatettu luopua jopa usean vuoden ajaksi.

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat