Nuorista suomalaistytöistä lähes 90 prosenttia kokee tyytymättömyyttä ulkonäköönsä

08.10.2014 15:10 - Reija Saarinen

Doven teettämän tutkimuksen mukaan tyttöjen itsetunto ja suhtautuminen omaan ulkonäköön heikentyvät heidän varttuessaan lapsista teini-ikäisiksi.

Tuore Doven teettämä tutkimus on karua luettavaa. Sen mukaan nimittäin 89 prosenttia nuorista tytöistä kokee tyytymättömyyttä ulkonäköönsä.

Eri-ikäisten suomalaisten naisten itsetuntoa ja kokemuksia omasta ulkonäöstä kartoittaneen tutkimuksen mukaan tyttöjen itsekriittisyys kasvaa iän karttuessa: 10-14-vuotiaista tytöistä kolmannes kertoo asettavansa itselleen ulkonäköön liittyviä paineita säännöllisesti tai päivittäin. 15-19-vuotiaista ulkonäköpaineiden kanssa säännöllisesti painii jo kaksi kolmasosaa. Jopa 93 prosenttia 15-19-vuotiaista tytöistä kertoo olevansa ajoittain tai säännöllisesti tyytymätön luonnolliseen ulkonäköönsä, kun taas 10-14-vuotiaista tytöistä vastaavaa kokee vain 69 prosenttia.

Rohkaistakseen nuoria uskomaan itseensä Dove ja Suomen lasten ja nuorten säätiö ovat aktiivisesti kampanjoineet itsetunnon vahvistamisen puolesta Anna Puun ja Krista Kososen avustuksella.

Millaisia ajtuksia tutkimustulokset sinussa herättävät?

Kilpailut

Uusimmat