Hätäsektion jälkeen otetusta valokuvasta tuli nettihitti: "Painajainen pelasti molempien henget"

18.08.2015 17:05 - Senni Loikala

Monet naiset ovat muuttaneet suhtautumistaan keisarileikkaukseen netissä vauhdilla leviävän kuvan ansiosta.

Brittiläinen valokuvaaja Helen Aller, 29, ikuistaa usein raskaana olevia naisia ja vastasyntyneitä vauvoja. Yksi hänen tuoreimmista kuvistaan osoittautui kuitenkin suureksi yllätykseksi, sillä se lähti leviämään sosiaalisessa mediassa hurjaa vauhtia.

Kyseisessä kuvassa nähdään anonyymina julkisuudessa esiintyvän naisen alaston vartalo lantiosta polviin ja haarovälissä lepää vastasyntynyt pienokainen. Kaunista mustavalkokuvaa katsoessa silmä osuu myös vatsassa olevaan suureen arpeen. Se on peräisin hätäsektiosta, joka pelasti äidin sekä vauvan hengen.

- Viime viikolla hän meni sairaalaan synnyttämään, mutta hänelle täytyi tehdä hätäsektio komplikaatioiden takia, Aller kertoo.

- Hän pyysi minua paikalle ja ottamaan tämän kyseisen kuvan osoituksena siitä, että hänen pahin painajaisensa pelasti hänen ja lapsen hengen, hän jatkaa.

Kuva ravistelee naisia

Kuva on kerännyt alle viikossa reilu 200 000 tykkäystä Facebookissa, jossa sitä on myös jaettu yli 60 000 kertaa. Aller on saanut valtavasti kommentteja otoksesta etenkin naisilta, jotka ovat olleet keisarileikkauksessa.

- En voi kuvitella sitä häpeän määrää, joka naisilla on arvistaan ja jotka saavat heidät tuntemaan, etteivät he ole hoitaneet hommaa kunnolla, koska eivät synnyttäneet luonnollisesti, Aller sanoo.

- Olen ylpeä, että ottamani kuva on saanut niin monet ihmiset avautumaan kokemuksistaan ja muuttamaan suhtautumistaan asiaan, josta heidän kuuluisi olla pelkästään ylpeitä.

Katso tunteita herättänyt kuva alta.

Lue myös: Vaatekaupan asiakkaat saivat ylipainoisen Rachelin itkemään - naisen vastaus koskettaa massoja

Lähde: Daily Star

Kilpailut

Uusimmat