Kuva: Fotolia

Hurahditko sinä? 6 liikuntaharrastusta, jotka villitsivät suomalaiset

05.11.2015 21:15 - Reetta Haverinen

Jokin aika sitten kaikki zumbasivat tai heiluttivat kahvakuulaa. Kun peruutetaan vuosissa vielä enemmän taaksepäin, liki kaikkien jaloissa olivat rullaluistimet.

Muoti-ilmiöt tulevat ja menevät. Välillä on trendikästä vetää ylleen tiukkaakin tiukemmat pillifarkut, jonkun ajan kuluttua taas leveälahkeiset housut ovat vaatekauppojen halutuimpia tuotteita. Kuten vaatetrendit, myös ihmisten liikunta- ja treenitottumukset näyttävät muuttuvan tuon tuosta.

Uudet, huimia tuloksia lupaavat treenimetodit, liikuntavälineet ja ryhmäliikuntatrendit kietovat monet ihmiset pauloihinsa. Jotkut ilmiöt menettävät hohtonsa jo vuodessa, toiset taas ovat jääneet pysyväksi osaksi liikkujien elämäntapaa. Listasimme alle muutamia viime vuosien liikuntailmiöitä, joita ehkä sinäkin olet kokeillut.

Zumba

Latinalaisen musiikin rytmissä tehtävä tanssillinen treeni sai monet suomalaisnaiset vaihtamaan lenkkarinsa sisäliikuntatossuihin. Hikinen ja tehokas tanssitunti on edelleen osa monen liikuntakeskuksen tuntitarjontaa – eikä ihme. Varsinkin syksyn pimeinä iltoina lanteiden ketkutus kuumien latinorytmien tahdissa antaa kummasti energiaa.

Kahvakuula

Monet epäilivät, saako järkälemäisellä kahvakuulalla minkäänlaista treeniä aikaiseksi. Kuulan heiluttelu suuntaan ja toiseen näyttää ulkopuolisen silmissä ehkä helpolta, mutta kahvakuulatreeniä kerran kokeilleet tietävät, että treenimuoto on erinomainen lihaskuntoa ja tasapainoa kehittävä kuntoiluväline.

Crossfit

Tehokas treenilaji crossfit rantautui Suomeen muutamia vuosia sitten. Vaikka laji on rankka, hurahtivat monet crossfit-harjoittelua kokeilleet tähän intensiiviseen treenimuotoon ikihyviksi. Crossfit tuli selvästi maahamme jäädäkseen.

SUP-lautailu

Monet suomalaiset hämmentyivät viime kesänä kuullessaan termin ”suppailu”. Kyseessä on kuitenkin Hawaiilta alkunsa saanut surffauksenomainen vesiliikuntamuoto. SUP-lautailupaikkoja oli jo viime kesänä runsain määrin ympäri Suomea. Harmi vain, että suppailu edellyttää hyviä ulkoilusäitä – viime kesänä säät eivät siten monia lajiin hurahtaneita suosineet.

Pilates

Jokin aika sitten tuntui, että joka toinen suomalaisnainen harrasti pilatesta. Jotkut jättivät pilates-harrastuksen sikseen, kun buumi alkoi pikkuhiljaa hiipua. Monet ihmiset kuitenkin jäivät pysyvästi lajiin koukkuun, ja uudet harrastajat rakastuvat pilatekseen tuon tuosta. Mistään ohimenevästä liikuntailmiöstä ei siten pilateksen kohdalla ollut kyse.

Rullaluistelu

Monien suomalaisten eteisenkomerossa on pari, tai jopa kaksi, rullaluistimia. Muutamia vuosia sitten rullaluistelu kuului kaikkien trenditietoisten suomalaisten arkiaktiviteetteihin. Monet ovat kuitenkin jättäneet rullaluistimet sittemmin pölyttymään komeronsa perälle.

Lue lisää tulevista liikuntatrendeistä: Mielenkiintoinen ilmiö liikuntatrendeissä - ihmiset jakautuvat rajusti kahteen leiriin

Kilpailut

Uusimmat