Kuva: Fotolia

Opettaja joutui pulaan yksityiskuviensa takia - onko ratkaisu oikeudenmukainen?

04.03.2016 17:15 - Senni Loikala

Monien mielestä opettaja sai kohtuuttomat seuraukset siitä, ettei hän ollut muistanut lukita puhelintaan.

Opettajien kiusaaminen peruskoulussa on jo melko yleinen ilmiö. Yksi tuoreimmista tapauksista sijoittuu Etelä-Carolinassa sijaitsevalle Union County -yläasteelle, jossa opettaja Leigh Anne Arthur joutui irtisanoutumaan kärjistyneen tilanteen päätteeksi.

Arthur kertoo ars technica -sivuston mukaan, että hän poistui muutamaksi minuutiksi luokasta käytävillä tehtävän rutiinitarkastuksen ajaksi. Hänen älypuhelimensa jäi työpöydälle, jolloin 16-vuotias oppilas säntäsi tutkimaan sen sisältöä.

(kuva: Fotolia)

Puolipukeisia kuvia aviomiehelle

Poika löysi opettajan puhelimesta paljastavia valokuvia, joissa Arthur oli puolipukeissa. Oppilas kuvasi omalla puhelimellaan opettajansa intiimit poseeraukset ja alkoi lähettää niitä ympäriinsä. Arthur oli ottanut valokuvat aviomiehelleen ystävänpäivän kunniaksi.

Opettajalle annettiin kaksi vaihtoehtoa, koska hän ei ollut lukinnut puhelintaan. Hänen täytyisi joko itse irtisanoutua tai tapauksesta aloitettaisiin prosessi, jonka seurauksena Arthur saatettaisiin joka tapauksessa irtisanoa. Opettaja päätti lyödä hanskat tiskiin.

Oppilaat pyytäneet takaisin

Monia ihmetyttää se, miksi Arthur joutui vaikeuksiin tapahtuneesta. Monet ovat olleet sitä mieltä, että luvatta opettajan puhelinta tonkineen pojan olisi täytynyt saada rangaistus.

Osa koulun oppilaista on tehnyt opettajalle kauniin viestin, jossa he pyytävät häntä palaamaan takaisin. Arthur ei kuitenkaan ole vielä varma, tahtooko hän ikävän tilanteen jälkeen palata kyseiseen kouluun.

Lähde: ars technica


Lue myös: Opiskelija otti vauvan mukaan luennolle - opettajan reaktiosta itkevään pienokaiseen nettihitti

Kilpailut

Uusimmat