Kuva: Fotolia

Oppilaan koevastaus leviää netissä - opettaja pyysi laskemaan painoindeksin

05.04.2016 10:15 - Senni Loikala

Liikunnanopettaja järjesti peruskoululaisille kokeen, jossa oppilaiden tuli selittää, mitä painoindeksi tarkoittaa ja lisäksi heidän täytyi laskea oma painoindeksinsä. Yksi vastaus poikkesi muista rohkeudellaan.

Yhdysvaltojen Indianassa 12-14-vuotiaiden opiskelijoiden täytyi vastata koetilanteessa seuraaviin kysymyksiin: 1) Mitä painoindeksi tarkoittaa? 2) Laske oma painoindeksisi.

Upworthy-sivusto uutisoi yhdestä netissä leviävästä koevastauksesta, jonka kirjoitti kysymyksiin kriittisesti suhtautunut tyttö. Hän kirjoitti kokeessa, että painoindeksi on ”vanhanaikainen tapa selvittää, onko ihminen normaalipainoinen, alipainoinen, ylipainoinen vai sairaalloisen lihava”.

Osuiko tyttö sinusta naulan kantaan koevastauksessaan? Lue otteita hänen kirjoituksestaan alta.

Tytön koevastaus

Seuraavaksi en aio avata kannettavaa tietokonettani laskeakseni painoindeksiäni. Ja minäpä kerron miksi. Niin pitkään kuin pystyn muistamaan, olen aina ollut “isompi tyttö” ja se on minulle täysin ok; minä olen vahva ja voimakas.

Mutta alkuvuodesta aloin saada pahoja ajatuksia kehoani kohtaan, kun vartalostani alettiin keskustella. Olisin voinut käyttää neljää paria rintaliivejä peittääkseni selässä olevan rasvan ja olisin voinut kietoa tukisiteitä vatsaani näyttääkseni hoikemmalta.

Niinpä ihana äitini teki sen, mitä kuka tahansa vanhempi tekisi huomatessaan jonkin olevan pielessä lapsellaan, ja hän vei minut lääkärille. Lääkärini ja minä puhuimme ruokavaliostani ja kuinka liikunnallinen olen.

Hän teki muutaman testin ja kertoi, että minä voin hyvin. Hän sanoi, että vaikka olen hieman ylipainoinen, hän ei ole huolissaan minusta sen takia, koska elän niin terveellisesti. Tämän takia en aio laskea painoindeksiäni, koska lääkärini; mies, joka opiskeli lasten terveysasioita yliopistossa kahdeksan vuoden ajan, kertoi minulle pituuteni ja painoni olevan kunnossa.

Vasta nyt olen alkanut rakastamaan vartaloani, niin kuin minun kuuluukin, ja en aio yhdenkään vanhanaikaisen laskutavan tai peruskoulun liikunnanopettajan kertoa, että olen lihava, koska minä en ole. Painoindeksini ei ole teidän huolenaiheenne, koska vartaloni ja painoni ovat täydellisiä ja kauniita juuri sellaisina, kuin ne ovat.

Lähde: Upworthy

Lue myös: 30 sekunnin villalankatesti kertoo, onko painosi terveissä lukemissa - katso ohjeet

Kilpailut

Uusimmat