Erikoinen ilmiö: Mies heräsi koomasta ja osasi puhua enää vain vierasta kieltä!

03.01.2013 15:15 - Mikko Räsänen

Brittimediaa puhuttaa 81-vuotiaan Alun Morganin tapaus. Morgan nimittäin heräsi koomasta ja huomasi osaavansa puhua enää pelkkää walesin kieltä, jota hän ei edes aiemmin osannut.

81-vuotias Alun Morgan joutui koomaan aivohalvauksen jälkeen. Kolmen viikon jälkeen hän heräsi ja huomasi, ettei hän enää osaa puhua äidinkieltään englantia. Ainoa kieli, jonka Morgan osasi oli wales.

Tapauksesta tekee kummallisen se, että ennen kyseistä aamua Morgan hädin tuskin osasi walesia. Hän oli toisen maailmansodan jälkeen asunut vähän aikaa walesissa ja oppinut silloin kielen alkeet. Hän kuitenkin muutti pois walesista eikä ole käyttänyt kieltä 70 vuoteen.

Aamulla herätessään Morgan ei itse huomannut mitään. Hän puhui walesia niin sujuvasti, että hän itse luuli koko ajan puhuvansa englantia. Morganin vaimo kuitenkin osaa walesia ja ymmärsi miehen saaneen yllättäen oudon kielitaidon.

- Minä vain puhuin ja puhuin, kunnes vaimoni kertoi, mitä on tapahtunut, Morgan kertoo

Seuraavat päivät Morgan ja vaimo puhuivat keskenään walesia. Kun kuntoutuminen eteni, alkoi englannin kielen taitokin palata vähitellen. Samalla, kun se palasi, alkoi walesin osaaminen heiketä. Nyt Morganin kielitaito on taas ennallaan ja wales lähes kokonaan unohtunut. Tapauksen innostamana Morgan on kuitenkin aloittanut walesin kielen opiskelun.

Lähde: AOL

Kilpailut

Uusimmat