Kansanedustaja hermostui sateenkaari-tempauksesta: "Eduskunnan arvovalta on häpäisty"

28.11.2014 12:49 - Rea Tallgren

Voicen Herättäjien aamuinen tempaus tasa-arvoisen avioliittolain puolesta oli "häpäisy", jota kansanedustaja Pentti Oinonen ei suostu katsomaan sormien läpi.

Voicen Herättäjät heijastivat eduskuntatalon seinään aamulla valtavan sateenkaareen osoittaakseen kannatuksensa tasa-arvoiselle avioliittolaille, josta eduskunnassa äänestetään tänään.

Kansanedustaja Pentti Oinonen ei ollut tyytyväinen tempaukseen. Perussuomalaisten riveissä vaikuttava Oinonen onkin nyt vienyt asian eteenpäin. Hän on lähettänyt aiheessa tiedotteen, jossa kertoo seuraavaa:

"Eduskunnan arvovaltaa on sopimattomalla tavalla häpäisty tänään valaisemalla eduskuntatalon ulkoseinään sateenkaarilipun värit. Olen tänään pyytänyt eduskunnan apulaispääsihteeriä selvittämään, onko eduskunta linnoittautunut jonkun tietyn ryhmän tai mielipiteen taakse, koskien tasa-arvoista avioliittolakia.
Pyysin että eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma kertoisi selkeästi eduskunnan kannan tapahtuneeseen ja sen, että onko lupa heijastamiselle kysytty eduskunnasta ja jos on, niin onko lupa myönnetty?"

Voice soitti Oinoselle. Sen, miten hän kommentoi tapahtunutta, kuulet Voicen Iltapäivässä tänään kello 14.10 eteenpäin.

Katso, mitä eduskuntatalolla aamulla tapahtui videolta tästä.

Kilpailut

Uusimmat