Hui! Nämä ovat 10 maailman vaarallisinta ruoka-ainetta

21.09.2012 18:15 - Karoliina Kotala

Monenkinlainen ravinto voi pitkällä tähtäimellä viedä hengen, mutta maailmasta löytyy myös yksittäisiä ruoka-aineita, joiden vähäinenkin nauttiminen voi jäädä viimeiseksi. The FW -sivusto kokosi 10 maailman myrkyllisintä ruoka-ainetta.

1. Pallokala.
Japanissa suurena herkkuna nautittava pallokala täytyy valmistaa tietyllä, tarkalla tavalla, tai ruoka voi viedä hengen. Kala sisältää myrkkyä, joka väärin kokattuna ja nautittuna lamauttaa hengityksen. Myrkkyyn ei ole vastalääkettä, ja useamman ihmisen henki on lähtenyt annoksen ansiosta.

2. Härkäsammakko.
Afrikassa nautittavan herkun kanssa kannattaa olla varuillaan, sillä sammakko voi viedä hengen, jos ruoka-annokseen valittu yksilö on liian nuori. Nuori härkäsammakko, joka ei ole vielä lisääntynyt pitää sisällään myrkkyä, joka aiheuttaa munuaisvikaa.

3. Hot Dog.
Kaikki listalle päätyneet ruoat eivät ole eksoottisia, vaan yksi vaarallisimmista on länsimaiden suuri herkku hot dog. Hot dog -nakit ovat aiheuttaneet usean lapsen tukehtumiskuoleman, ja vanhempia kehotetaankin pilkkomaan nakit pieniksi paloiksi.

4. Maniokki.
Maniokki eli kassava on kasvi, josta valmistetaan tapiokaa, ja sen on osa miljoonien ravintoa ympäri maailmaa. Maniokki voi kuitenki erittää syanidia, jos sitä ei valmisteta oikein.

5. Ackee-hedelmä.
Afrikkalaislähtöinen hedelmä on äärimmäisen suosittu, mutta se pitää sisällään mustia, todella myrkyllisiä siemeniä. Siemenet voivatkin nautittuna aiheuttaa runsasta oksentelua, kooman ja jopa kuoleman.

6. Sienet.
Sienet voivat olla parhainta herkkua, mutta niiden kanssa tulee olla tarkkana. Lukuisat sienilajit ovat niin myrkyllisiä, että ne voivat viedä hengen.

8. Casu marzu -juusto.
Mätänä juustona tunnettu herkku on sardinialainen lampaanmaidosta tehty juusto, jossa on eläviä juustokärpäsen toukkia. Toisinaan toukat selviävät syöjän vatsaan elossa ja aiheuttavat hengenvaarallisia terveyshaittoja.

9. Apinan aivot.
Apinan aivojen nauttiminen ruoaksi on edelleen suurta herkkua muun muassa Aasiassa. Ruokaan sisältyy kuitenkin riskinsä, sillä apinan aivot saattavat kantaa Creutzfeldt-Jakobin tautia, joka on kuolemaan johtava aivorappeumasairaus.

10. Raparperi.
Raparperi on lukuisten suomalaisten herkku, mutta valmistusvaiheessa on hyvä muistaa jättää itse lehdet rauhaan. Vihreät lehden ovat myrkyllisiä ja nautittuna voivat aiheuttaa hengitysvaikeuksia ja jopa tajuttomuuskohtauksia.

Lähde: The FW

Kilpailut

Uusimmat