Kahvia elefantin lannasta - 10 outoa faktaa suositusta nautintoaineesta

02.05.2014 08:15 -

Miljoonat ihmiset himoitsevat kahvia päivittäin ja sen piristävä voima tunnetaan ympäri maailmaa.

Kahvia on nykyään tarjolla monenlaista. Kuten jäädytettyä, kuumaa, tummapaahtoista tai vaikka vaahdotettua. Onneksi kahvia kaipaavan ei tarvitse kärsiä kofeiinituskissaan kauaa, sillä melkein jokaisesta maailmankolkasta löytyy paikka josta saa kupposen kuumaa. Kahviin liittyy myös faktoja, jotka eivät ole niin yleisessä tiedossa. Alla listattuna niistä kymmenen.

1. Yhtä kalleimmista kahvilaaduista saadaan elefantin lannasta. Elefantin ruoansulatus rikkoo pavun proteiinit niin, että kahvista tulee huhujen mukaan upean makuista. Tämä erikoinen kahvi maksaa noin 40 euroa kupilta.

2. Englantilainen mies rakensi itselleen rekan, joka käyttää polttoaineenaan kahvipapuja. Tämä erikoispolttoaineella kulkeva auto liikkuu jopa 100 kilometriä tunnissa ja se on huomioitu jopa Guinnessin ennätystenkirjassa.

3. 1600-luvulla turkissa kahvin juonnista oli määrätty kuolemanrangaistus.

4. Kofeiiniton kahvi ei ole täysin kofeiinitonta. Kofeiininpoistoprosessissa kaikkia kofeiinipitoisuuksia ei saada kahvista poistettua.

5. Havaiji on ainoa Amerikan osavaltioista, jossa kasvatetaan kahvia. Havaijilla kasvatettu Kona-merkkinen kahvi on yksi kalleimmista kahvilaaduista.

6. Kahvin kerrotaan löytyneen, kun paimen löysi vuohensa riehakkaana sen jälkeen, kun ne olivat syöneet kahvipensaan marjoja. Paimen popsi samoja marjoja ja huomasi niiden piristävän vaikutuksen.

7. Maailmanlaajuisesti juodaan 2.25 miljardia kuppia kahvia joka päivä.

8. Alankomaissa juodaan eniten kahvia koko maailmassa. Hollantilaiset kittaavat reippaat kaksi kuppia kahvia päivässä asukasta kohti. Suomalaiset kahvinjuojat tulevat listalla toisena 1,8 kupin voimalla. Ruotsi sijoittui tämän listan kolmanneksi 1,3 kupillaan henkilöä kohden.

9. Euroopassa kahvia kutsuttiin arabian viiniksi, koska sana josta kahvi-nimi tulee on arabialaista alkuperää ja tarkoittaa pavun viiniä "wine of the bean".

10. Kahvimerkki, jossa on maailman eniten kofeiinia, on nimeltään Death wish, eli kuoleman toive. Kahvissa käytetään erittäin voimakkaita papuja, joka tekee kahvista 200 kertaa normaalia voimakkaampaa.

Kerroimme aiemmin myös siitä millä kikoilla valmistat parempaa kahvia. Jutun pääset lukemaan tästä.

Lähde: Geobeats

Kilpailut

Uusimmat