Oletko addiktoitumassa älypuhelimeesi? Selvitä asia nyt

07.10.2014 18:53 - Senni Loikala

Tuore tutkimus paljastaa, kuinka paljon älypuhelimen omistajat viettävät keskimäärin laitteensa parissa. Luvut ovat huikeita ja jos ylität ne, saatat olla älypuhelinaddikti.

Älypuhelimet ovat nykyajan ystäviä. Eivät ne toki korvaa oikeita ihmissuhteita, mutta ainakin ne tarjoavat ajanvietettä ja mahdollisuuden nopeaan tiedonhakuun. Kyseinen aparaatti löytyy varmasti sinultakin.

Tuore tutkimus selvitti 2000:n älypuhelimen omistajan suhdetta laitteeseensa. Laadimme tutkimustietoon nojaten päivän kulkua ja puhelimen käyttöä käsittelevän suuntaa antavan aikataulun, joka pätee keskivertokäyttäjiin. Oletko sinäkin yhtä koukussa?

klo 7.00-8.00

Tartut älypuhelimeen heti herättyäsi. Ennen kuin nouset sängystä, olet saattanut jo saattanut tarkistaa puhelimelta sähköpostisi, selata Facebookia, lukea uutisia, katsoa päivän sään ja lähettää viestin tai pari ystävillesi.

klo 9.00-11.30

Työnteon lomassa tarkistat mitään ajattelematta puhelimeltasi sillä hetkellä kutkuttavalta tuntuvia asioita eli sähköposteja ja ystäviesi päivityksiä Facebookissa.

klo 12.00 

Unohdat älypuhelimen ruokatunnin ajaksi työpisteellesi. Tunnet olosi eksyneeksi ilman sitä.

klo 13.00-15.00

Olosi on helpottunut, kun puhelin on taas hyppysissäsi. Selailet välillä Facebookia mitään ajattelematta ja surffailet puhelimen netissä.

klo 16.00

Mitä muuta työmatkalla voisi tehdä kuin näprätä älypuhelinta? Uutisten lukeminen on sitä paitsi hyödyllistä.

klo 17.00

Menet tarkistamaan puhelimellasi sähköpostisi, vaikka et varsinaisesti odota yhteydenottoja. Ei uusia viestejä. Surffaat mitään ajattelematta Facebookissa.

klo 18.00-24.00

Sama jatkuu. Puhelin on kourassasi säännöllisin väliajoin, vaikka varsinaista tarvetta sen käyttämiselle ei ole. Ihmisten ilmoilla käyttö vähenee, mutta ei lopu kokonaan. Nukkumaan käydessä lasket luurin sänkysi viereen surffailtuasi ensin netissä ja tuijotettuasi väsyneenä Facebookia.

Lopputulos

Olet päivän aikana käyttänyt älypuhelintasi noin kolme tuntia ja 15 minuuttia. Viikon aikana olet viettänyt hieman alle vuorokauden aparaattisi äärellä ja ottanut sen esille noin 1500 kertaa.

Yllä olevat luvut pätevät keskivertokäyttäjiin. Jos myönnät olevasi puhelimella reilusti enemmän, saatat olla älypuhelinaddikti.

Lue myös: Ennen vanhaan puhelimen käyttö väännettiin rautalangasta: Katso hauska ohjekirja 50-luvulta

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat