Perjantairesepti: Makea puolukkapiiras
Viikonlopuksi luvattu vesikelejä - parasta leivontailmaa. Pitele sadetta ja valmista herkullinen puolukkapiiras. Ja muista nauttia se hyvässä seurassa!
Makeileva puolukkapiiras
Keksipohja
250 g Digestive-keksejä
100 g voita tai margariinia
Täyte
1 tlk (397 g) kondensoitua maitoa
2 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl cappuccino-pikakahvijauhetta
3 dl puolukoita
Pinnalle
Tomusokeria
Näin sen teet:
1. Keitä kondensoitu maito toffeeksi: Irrota säilykepurkista etiketti ja laita purkki avaamattomana kattilaan kiehuvaan veteen kahdeksi tunniksi. Huolehdi, että vesi peittää purkin koko keittämisen ajan. Lisää vettä tarvittaessa. Veden tulee selvästi kiehua, mutta kiehumisen ei tarvitse olla voimakasta.
2. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Sivele vuoan reunojen alaosaan öljyä, jotta piiras irtoaa helpommin.
3. Hienonna Digestive-keksit tehoseikoittimella tai murskaamalla ne kaulimella paksun pakastepussin sisällä. Sulata voi ja seikoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle ja parin sentin matkalta reunoille. Anna pohjan kovettua jonkin aikaa jääkaapissa.
4. Levitä keitetty kondensoitu maito pohjan päälle.
5. Mittaa kulhoon kerma, vaniljasokeri ja kahvijauhe. Vatkaa vaahdoksi ja levitä vaahto toffeen päälle. Kasaa pinnalle puolukoita.
6. Irrota vuoan reunus ja siirrä piiras tarjoilulautaselle. Ripottele pinnalle tomusokeria juuri ennen tarjoilua.
Resepti: Sini Visa: Kinuskikissa leipoo, Tervetuloa juhliin -kirjasta. 23,80 e, Tammi
Katso kaikki Perjantaireseptit täältä.