Kasvonaamio, pesuaine... 8 tapaa käyttää vanhat teen- ja kahvinpurut

14.01.2013 21:45 - Niina Jokiaho

Seuraavan kerran kun olet heittämässä kahvinpuruja pois keittimestä - pysähdy. Jäämistä on hyötyä myös niin kauneudenhoidossa kuin siivouksessakin.

Kun kahvista ja teepusseista on uutettu talteen kaikki herkulliset maut, ei niiden elinkaari ole vielä loppu. Sekä tee että kahvi sopivat myös moneen muuhunkin tarkoitukseen.

Kerran suodatetut kahvinpurut voi yhdistää esimerkiksi hunajaan tai avokadososeeseen, tuloksena on ihoa kirkastava kuorinta. Tummat nahkakengät voi puolestaan kiillottaa ja hoitaa kuivahtaneella teepussilla.

Käytetyt teepussit ja kahvinpurut voi käyttää myös näin:

1. Hajut pois käsistä
Sekä tee että kahvi poistavat mainiosti hajuja, kokeile purujen hieromista esimerkiksi käsiin sen jälkeen kun olet leikannut kalaa tai sipulia. Kahvinpurujen hierominen käsiin ennen saippuapesua myös pehmentää käsien ihoa.

2. Puuosat kiiltämään
Kiehauta neljä litraa vettä ja 5-10 käytettyä teepussia. Viimeistelemällä nesteellä puiset lattiat ja huonekalut saat ne kiiltämään. Kiillon salaisuus piilee teen sisältämissä tanniineissa - joita tosin ei kaikista yrttiteistä löydy, joten kannattaa tarkistaa niiden määrä pakkauksesta ennen siivousta.

3. Häädä ötökät puutarhasta
Väitteiden mukaan muurahaiset, etanat ja muut ei-toivotut vieraat eivät voi sietää kahvia - ripottele siis kahvinpuruja puutarhaan sopiviin paikkoihin. Kahvin tuoksun väitetään pitävän myös kissat pois kukkapenkeistä.

4. Kattilat puhtaaksi
Vaihda seuraavalla kerralla voimakkaat puhdistusaineet kahviin. Purut toimivat yllättävän hyvin teräskattilan kuurauksessa. Liottamalla paistovuokia yön yli vedessä yhdessä käytetyn teepussin kanssa, teet vuokien pesusta paljon helpompaa. Tanniinit irottavat kiinni palanutta ruokaa ja rasvaa.

5. Kukoistusta kasveille
Kokeile kahvinpuruja tomaatin, porkkanan, ruusujen, atsalean ja alppiruusujen lannoitteena. Käytetyt teelehdet kastelukannun pohjalla puolestaan ravitsevat hyvin huonekasveja.

6. Teetä myös jaloille
Teen antbakteeriset ominaisuudet sipivat myös jalkojen kylvetykseen. Laita teepussit lämpimään veteen noin 10 minuutiksi ennen kuin upotat kylpyyn myös jalkasi. Tee raikastaa ja pehmentää ihoa sekä tappaa hajuja.

7. Hajut pois jääkaapista
Unohda ruokasooda ja etikka, kokeile seuraavan kerran jääkaapin raikastukseen kahvia. Parhaan tuloksen saat, kun annat kahvin kuvaa leivinpaperilla yön yli, kaadat purun kuppiin ja laitat kupin jääkaappiin joksikin aikaa.

8. Kengät puhtaaksi
Kokeile seuraavan kerran käytettyä teepussia kenkien kiillottamiseen. Aivan märkää pussia ei kannata kokeilla, parhaiten kuivahtanut teepussi sopii tummien nahkakenkien kunnossapitoon.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat