Perjantairesepti: Manteliset viipalepikkuleivät

12.04.2013 11:15 - Heli Thoren

Tällä reseptillä on leivottu pikkuleipiä jo monessa sukupolvessa - ehkä siksi, että nämä keksit onnistuvat aina!  

Manteliset viipalepikkuleivät

20-30 kpl


200 g voita

2 dl sokeria

7 dl vehnäjauhoja

1 muna

2 tl leivinjauhetta

1 tl kanelia


1. Vaahdota rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kananmuna joukkoon.

2. Lisää vehnäjauhoihin leivinjauhe ja kaneli. Sekoita taikinaan.

3. Leivo taikinasta kevyesti jauhotetulla pöydällä kolme pötköä. Nosta ne leivinpaperille. Painele pötköjen pinta tasaiseksi ja voitele kananmunalla.

4. Ripottele pötköjen päälle raesokeria ja mantelilastuja. Jätä taikinapalojen väliin kunnolla tilaa, ne leviävät uunissa.

5. Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia tai kunnes keksit muuttuvat kauniin ruskeiksi. Leikkaa lämpiminä viistoon viipaleiksi.

"Muistan syöneeni näitä jo mummoni luona. Keksejä on aina paistettu meidän perheen juhliin, ylioppilaskekkereille ja pääsiäisaterialle. Resepti on ihanan helppo, enkä ole epäonnistunut näiden tekemisessä koskaan."

Reetta Haverinen, Voicen toimituksen harjoittelija



Katso kaikki Perjantaireseptit täältä.

Kilpailut

Uusimmat