Miten kuohuviinipullo avataan samppanjamiekalla? - katso ohjeet

23.04.2013 13:15 - Reetta Haverinen

Kuohuviinipullon aukaiseminen veitsellä on upean näköistä. Temppu on yllättävän helppo ja se onnistuu vaikka leipäveitsellä.

Kun sivallat vappupiknikillä kuohuviinipullon auki samppanjamiekalla, niin keräät taatusti ihailevia katseita puoleesi. Temppu on näyttävä ja vaikuttaa vaikealta. Se on kuitenkin yksinkertaisempi kuin luuletkaan. Tärkeintä on olla nopea ja tehdä sivallus oikealla tekniikalla ja napakalla ranneliikkeellä.

Toisin kuin monet luulevat, veitsellä aukaisu ei lennätä pelkästään kuohuviinipullon korkkia mennessään, vaan veitsen sivallus katkaisee pullon kaulan. Tällöin molemmat, niin lasinen kärki kuin korkkiosakin, irtoavat.

Jotta temppu onnistuisi, pullon täytyy olla todella kylmä. Kuohuviinin täytyy olla myös laadukas, sillä parhaiten sapelitemppu onnistuu, kun pullon lasi on täyttä tavaraa. Miekkaa tai sapelia et aukaisuun tarvitse, vaan kaula katkeaa jämäkällä leipäveitsellä tai vaikka hätätapauksessa viinilasin kantaosalla.

Ota pullosta hyvä ote niin, että se lepää kallellaan toisella kädelläsi. Suuntaa pullon kaula poispäin ihmisistä, sillä katketessaan se lentää kovalla vauhdilla ja voi aiheuttaa vahinkoa. Tartu toisella kädellä veitseen ja kokeile pari kertaa hitaasti mallata liikerataa pitkin pullon kylkeä aina kaulakärkeen asti.

Tee lopullinen sivallusliike napakasti ja nopeasti. Varaa lähelle lasi, sillä kuohujuoma saattaa lähteä pulppuamaan pullon suusta heti kun lasikärki on katkennut.

Katso hyvä opetusvideo tempusta esimerkiksi Kuohuviini.fi-nettisivulta. Pääset videoon tästä.

Kilpailut

Uusimmat