Asiantuntija HS:ssa: Nukkuvan lapsen lähellä voi harrastaa seksiä

05.12.2013 10:15 - Rea Tallgren

Asiantuntijat kertovat Helsingin Sanomissa vinkkejä siihen, miten lapsiperheen arjessa saa varastettua aikaa seksin viettoon.

Lapsiperheen arki on aina kiireistä eikä kahdenkeskistä aikaa vanhempien kesken ole helppo löytää. Keinot oman seksiajan löytämiseen ovat kuitenkin moninaiset, kunhan kaikki tilanteet osaa hyödyntää.

- Vie lapset puistotädille, laita heidät hetkeksi katsomaan suosikkielokuvaa, käväiskää isän ja äidin kesken autotallissa tai menkää kellariin voitelemaan suksia. Homman voi hoitaa nopeasti myös saunassa. Lähtekää pienelle ajelulle, jos lapset ovat niin isoja, että heidät voi jättää lyhyeksi ajaksi omin päin, tarjoaa vinkeiksi Väestöliiton seksuaaliterveysklinikan erityisasiantuntija Maaret Kallio.

Turun kaupungin ehkäisyneuvolan vastaava lääkäri, gynekologi ja seksologi Anneli Kivijärvi sanoo, että seksiä voi harrastaa myös samassa sängyssä lapsen kanssa, kunhan kyseessä on tarpeeksi pieni lapsi ja tarpeeksi iso sänky.

- Sängyn pitää olla sellainen 210 senttiä leveä. Silloin ei haittaa, jos ihan pieni lapsi nukkuu reunassa vanhempien seksin aikana. Pieni lapsi ei siihen herää. Viisivuotias ei tietenkään enää voi olla paikalla, sanoo Kivijärvi.

Yksi hyvä keino on lukita ovi. Lapset kannattaa totuttaa siihen, että vanhemmat pitävät makuuhuoneen ovea lukossa esimerkiksi öisin. Tuolloin lapsi ei kasvaessaan heti oleta, että vanhemmat menevät seinän taakse sekstailemaan, jos ovi laitetaan kiinni.

- Ihmisillä on intiimejä asioita, jotka eivät kuulu muille. Sen voi opettaa lapsille. Käyväthän ihmiset yksin vessassakin, Kivijärvi muistuttaa.

Sekä Kallio että Kivijärvi korostavat, ettei seksiä ole tarkoitettu lasten silmille. Toisaalta, sanoo Kivijärvi, lasten maailma ei kaadu siihen, jos vanhemmat yllättää harrastamasta seksiä.

- Pahempaa on, jos lapsi näkee kun isi lyö äitiä tai äiti isää. Riidat pelottavat, ei vahingossa nähty vanhempien seksihetki, summaa hän.

Lähde: Helsingin Sanomat

Kilpailut

Uusimmat