Kuusi vähemmän tunnettua keittiöniksiä, jotka mullistavat ruoanlaittosi

29.05.2014 14:45 - Katariina Näreaho

Maailma on niksejä ja vippaskonsteja pullollaan, ja hyvä niin!

Kokosimme yhteen nerokkaita keittiöniksejä, jotka eivät välttämättä ole juolahtaneet mieleesi.

1. Kypsytä raaka avokado hetkessä

Kaupan hedelmäosastolta löytyvät avokadot ovat tavallisesti kivikovia ja raakoja. Hedelmän kypsymisessä menee päiviä, mutta jos haluat herkutella heti, onnistuu se seuraavalla niksillä.

Lämmitä uuni 100 asteeseen, kääri raaka avokado folioon ja laita uuniin reiluksi 10 minuutiksi. Uunin lämpö kiihdyttää etyleenin tuotantoa, joka puolestaan kypsyttää hedelmän lihan.

2. Erottele kananmunan keltuainen ilman sotkua

Tarvitset kaksi lautasta sekä tyhjän ja puhtaan muovipullon. Riko kananmuna toiselle lautaselle, imaise keltuainen pullon sisään ja siirrä toiseen kulhoon. Nopeaa ja siistiä!

3. Ruostuneet veitset saat puhtaaksi sipulilla

Veitsien ruostekukkaset saat pois sipulin avulla. Työnnä veitsi sipuliin ja anna vaikuttaa tunnin ajan. Ennen kuin poistat veitsen, hankaa terää edestakaisin sipulin sisällä. Sipulin nesteet tekevät taikansa ja pian ruoste on poissa. Ekologista ja helppoa!

4. Banaanit säilyvät tuoreina pidempään tällä kikalla

Kääri tertun päähän elmukelmua niin, että se peittyy kokonaan. Tämä estää etyleenin erittymisen hedelmiin ja banaani pysyy tuoreena jopa 3-5 päivää pidempään.

5. Pilko tomaatit sekunneissa

Kirsikkatomaattien pilkkominen on hidasta puuhaa, ja jos omistat nakkisormet, voi veitsellä pipertäminen olla vaarallistakin. Jos kuitenkin asetat tomaatit kahden lautasen väliin, saat halkaistua tomaatit kerralla ilman suurempia vahinkoja.

6. Tiukinkin purnukka avautuu "jesarilla"

Lasipurkkien kannet tahtovat olla tiukassa kiinni. Jos kotitaloudestasi ei löydy raavasta miestä, voit avata purnukkasi tällä keinolla itse. Ei ole mitään, mihin ilmastointiteippi ei tehoaisi!


Kerroimme aiemmin neljästä niksistä, jotka jokaisen kotikokin on hyvä tietää. Artikkeliin pääset tästä.

Lue myös, kuinka saat valmistettua todella kevyen ja herkullisen jäätelön itse!

Lähteet: Live Strong, DaveHax, Handimania, DIY Hacks

Kilpailut

Uusimmat