Viemäreihin, tahroihin ja hampaisiin - kuusi erikoista käyttötapaa ruokasoodalle

17.06.2014 16:15 - Katariina Näreaho

Ruokasoodasta löytyy apu ruoanlaittoon, mutta myös moneen muuhun.

Real Simple -sivusto kokosi erilaisia käyttötapoja ruokasoodalle:

1. Jos hammastahnasi on loppu, voit pestä purukalustosi ruokasoodan avulla. Sekoita soodasta ja vedestä tahna. Dippaa hammasharjasi tahnaan ja harjaa menemään.

2. Jos viemärisi on tukossa, voit yrittää alustavasti avata tukokset ruokasoodan avulla. Kaada viemäriin yksi desilitra soodaa ja perään yksi desilitra etikkaa. Peitä viemärinsuu märällä pyyhkeellä ja anna vaikuttaa viisi minuuttia. Huuhtele lopuksi kiehuvalla vedellä.

3. Kokolattiamaton saat raikastettua myös soodan avulla. Ripottele ruokasoodaa pitkin poikin lattiamatolle ja anna vaikuttaa muutaman tunnin. Imuroi lopuksi matto huolellisesti.

4. Tee- ja kahvikuppien sekä -pannujen pinttymät saat puhdistettua soodasta ja vedestä tehdyllä tahnalla. Hankaa tahroja ja huuhtele lopuksi kuumalla vedellä.

5. Sekoita ripaus ruokasoodaa shampoon joukkoon ja pese hiukset. Sooda puhdistaa tehokkaasti hiuksesi muotoiluainejäämistä ja tekee hiuksistasi ilmavat ja puhtaat. Tee soodakäsittely hiuksillesi kerran viikossa.

6. Jos eväsrasiasi haisevat epämiellyttävältä, laita rasioiden sisälle soodaa ja lämmintä vettä. Anna vaikuttaa yön yli ja huuhtele huolellisesti.

Ruokasoodaa voi käyttää myös kauneudenhoidossa. Lue vinkit täältä.

Lähde: Real Simple

Kilpailut

Uusimmat