Uusperheen kahdella lapsella on sama nimi - miten arki toimii käytännössä?

30.06.2014 13:10 - Rea Tallgren

Sally Ashworth ja hänen miehensä ovat viiden lapsen ylpeät vanhemmat. Arjessa ongelmia aiheuttaa kuitenkin se, että perheen kahdella tyttärellä on sama nimi.

Sally Ashworth on kirjoittanut pitkän kirjoituksen siitä, miltä tuntuu, kun uusperheessä on kaksi samannimistä jäsentä. Hänen perheessään on viisi lasta, joista vanhimmat Joe, 13, ja Bella, 12, sekä nuorin, Alice, 4, ovat sopeutuneet uusperheen elämään kuin kalat veteen.

Ongelmia aiheuttaa kuitenkin eräs erikoinen ongelma: se, että perheessä on sekä Sallyn että hänen miehensä puolelta tyttäret, joiden molempien nimi on Molly.

"Aluksi se oli lähinnä hauskaa. Vitsailimme siitä, ja kutsuimme heitä iso- ja pikku-Mollyksi. Nyt asia on kuitenkin alkanut tympiä, varsinkin tyttöjä itsejään." Sally kertoo.

Perhe on yrittänyt keksiä erilaisia keinoja siihen, miten tilannetta voisi helpottaa. He ovat kokeilleet lempinimiä sekä erilaisia etuliitteitä tyttöihin, jotka eivät halua enää, että heitä kutsutaan isoksi tai pieneksi. Mikään ei kuitenkaan tunnu toimivan.

"Jossain vaiheessa ajattelimme, että toista tyttöä voisi sanoa Mollyn sijasta pelkäksi Moliksi, mutta kumpikaan tytöistä ei halua olla pelkkä Mol."

Perheen keinot alkavat olla vähissä, mutta onneksi huumori auttaa selviämään tilanteesta. Lisäksi kahden samannimisen lapsen löytyminen samasta perheestä aiheuttaa huvittavia tilanteita, joille perhe ei voi muuta kuin nauraa.

Sallyn mukaan perheen tilanne on opettanut hänelle yhden asian ylitse muiden:

"Lapselleen ei välttämättä kannata antaa sen vuoden suosituimmista lasten nimistä, kuten Molly oli. Silloin saattaa käydä juuri näin."

Listasimme aiemmin 5 askelta parempaan arkeen uusperheessä. Lue tuo artikkeli tästä.

Lähde: The Guardian


Kilpailut

Uusimmat