Nokkela niksi neuvoo: Kuinka kuorit tomaatit helposti ja nopeasti

02.07.2014 14:12 - Linda Arponen

Tiedätkö, kuinka tomaateista saa kuoret pois pienellä vaivalla?

Haluaisitko syödä tomaattisi ilman teräviä kuoria? Tai onko mielessäsi tehdä herkullista tomaattikeittoa?

Tomaatin kuoret ovat hyvin ohuet, eikä niitä saa kuorittua samaan tapaan kuin vaikkapa banaaneilta tai perunoilta. Onneksi niistäkin saa kuoret helposti poistettua, kunhan tietää mitä tekee. Seuraavassa oiva ohje tomaattien kalttaamiselle:

1. Käännä tomaatit ylösalaisin ja viillä terävällä veitsellä niiden pohjaan ruksit. Ruksien tulee olla X-mallisia, eikä niitä pidä viiltää kuin vain aivan pintaan. Tarkoitus on, ettei tomaateista poistu nesteitä. Tämä leikkaaminen auttaa kuoria irtoamaan.

2. Hauduta tomaatit. Upota tomaatit kiehuvaan veteen, jota on tarpeeksi paljon, jotta tomaatit peittyvät kokonaan. Poista tomaatit vedestä lusikalla, reikäkauhalla tai siivilällä 15-30 sekunnin jälkeen tai silloin, kun kuori alkaa rypistyä ja irtaantua.

3. Viilennä tomaatit laittamalla ne kulhoon, jossa on jääkylmää vettä. Anna niiden viiletä kokonaan, noin viiden minuutin ajan. Älä jätä tätä vaihetta välistä, sillä tomaattien on tärkeää viilentyä nopeasti, jotta kypsennysprosessi loppuu eikä tomaateista tule liian pehmeitä.

4. Kuori tomaatit vetämällä kuorta varovaisesti tomaattien pohjista, joihin teit viillot aiemmin. Kuoren pitäisi irrota helposti, jos niin ei kuitenkaan tapahdu, käytä terävää veistä, jolla voit rapsuttaa irti itsepäiset kuoren palaset.

Voit katsoa vielä kuvalliset ohjeet täältä.

Lähde: PopSugar

Kerroimme aiemmin myös niksistä, jolla tomaatit saa leikattua hetkessä. Voit lukea jutun täältä.

Kilpailut

Uusimmat