Ongelmat, joita vain isossa perheessä kasvaneet ymmärtävät

29.09.2014 14:32 - Rea Tallgren

Isossa perheessä on omat haasteensa. Kokosimme yhteen yleisimmät.

Vaikka kaikki perheenjäsenet ovat varmasti rakkaita, on olemassa sellaisia asioita, jotka luultavasti hajottavat hermoja monessa suurperheessä. Listasimme yleiset ongelmat alle.

1. Sinulla ei koskaan ollut omaa aikaa. Tai tilaa.

2. Maito oli loppu taloudessanne koko ajan.

3. Teidän perheessänne kaikki kaupasta tuotu ruoka kannatti syödä joko heti - tai sai olla varma jäävänsä kokonaan ilman.

4. Vessaan oli aina jonoa - tai no, ainakin aina silloin kun sinne olisi itse pitänyt päästä.

5. Jos tiskausvuoro lankesi sinulle tiesit heti, että siinä menee pitkään - olihan lautasia, laseja ja aterimia niin iso määrä.

6. Suurin osa vaatteistasi oli sisaruksiltasi perittyjä - olivat he sitten samaa tai eri sukupuolta kanssasi.

7. Autossa matkustaminen perheenä oli yhtä kakofoniaa ihmisten huutaessa toistensa päälle ja riidellessä. Tämä siis siinä tapauksessa, että koko perhe mahtui edes siihen tila-autoon, joka oli hankittu koko lössin kuljettamista varten.

8. Vuosien varrella tulit hyvin lahjakkaaksi ruokien piilottamisessa. Esimerkiksi suklaat oli hyvä säilöä alusvaatelaatikkoon - kunnes siis sekin piilo löydettiin.

9. Koulussa tietyt opettajat muistivat aina mainita, kenen pikkusisko tai -veli olet.

10. Sinun oletetaan edelleen tietävän yksityiskohtaisesti, mitä kukakin sisaruksistasi tekee, kenen kanssa he seurustelevat ja mitä opiskelevat.

11. Joka kerta, kun sinä tai sisaruksesi toivat ensimmäistä kertaa jonkun uuden seurustelukumppanin kotiin, rukoilitte toisianne: "käyttäytykää normaalisti!"

12. Mihin ikinä menittekin perheenä, herätitte huomiota - ja olitte taatusti esimerkiksi ravintolan kovaäänisin porukka.

13. Joka kerta, kun kerrot uudelle tuttavuudelle kuinka monta sisarusta sinulla on, pyytävät he hämmästyneensä sinua toistamaan luvun.

14. Joululahjojen ostaminen vie taloutesi miinukselle joka ikinen vuosi.

15. Ystäväsi, jotka muistavat kaikkien sisaruksiesi nimet ulkoa, ovat aika ylpeitä asiasta - ja sinä ymmärrät sen hyvin.

16. Koko perheestä ei ole ikinä saatu edustavaa kuvaa, sillä aina jonkun silmät ovat kiinni tai ilme huono. Toisaalta, jos teitä on tarpeeksi paljon, joudutaan kuva joka tapauksessa ottamaan niin kaukaa, ettei kaikkien naamasta edes saa selvää.

17. Vaikka olisin onnistunut esimerkiksi kokeessa kuinka hyvin tahansa, onnistui joku perheenjäsenistä aina sinua paremmin.

18. Kotonanne ei ikinä ollut siistiä, sillä sotkijoita oli enemmän kuin siivoavia käsiä.

19. Matkustaminen tuli koko porukalla aina niin kalliiksi, että ulkomaanmatkat olivat harvinaista herkkua. Sen sijaan asuntoautolla pääsitte kyllä silloin tällöin lomailemaan - monesti koko muun, rauhallisen leirintäalueen kauhuksi.

20. Rahaa ei myöskään koskaan ollut ylimääräistä, mikä tarkoitti sitä, että sait säästää viikkorahoista haluamiisi peleihin ja leluihin usein niin pitkään, että ne olivat jo kauan aikaa sitten lakanneet kiinnostamasta sinua.

Kerroimme aiemmin asioista, joita naiset ajattelevat kuukautisten aikaan. Lue tuo hauska artikkeli tästä.

Lähde: Buzzfeed

Kilpailut

Uusimmat