Kevyttäkin kevyempi mansikkavaahto on laihduttajan unelmaherkku - helppo valmistaa

10.10.2014 13:02 - Heli Thoren

Rasvattomasta maidosta vatkautuu kuohkea vaahto, jossa on kaloreita vain nimeksi, mutta makua sitäkin enemmän.

Mansikkavaahto

2 - 4 hengelle


4 dl rasvatonta maitoa

1 dl mansikoita (jos käytät pakastemansikoita, sulata ne ensin)

ripaus vaniljasokeria tai vaniljauutetta (apteekista)

koristeeksi basilikaa


1. Vatkaa rasvaton maito vaahdoksi sauva- tai tehosekoittimella. Malta vatkata niin, että vaahdosta tulee kuohkeaa.

2. Kääntele pilkotut mansikat vaahtoon mukaan. Lisää maun mukaan vaniljasokeria. Nauti vaahto heti, se lässähtää suhteellisen nopeasti.


Jos haluat kokkailla myös kevyttä ruokaa, kokeile hurmaavaa kukkakaalikeittoa. Resepti täällä.

Kilpailut

Uusimmat