Aamiaisvallankumous: 3 ideaa, jotka säästävät aikaa, tiskiä ja hermoja

11.12.2014 07:45 - Reetta Haverinen

Uudista aamiaisrutiinisi kertaheitolla näillä oivaltavilla nikseillä. Tiestikö esimerkiksi, että mikrossa pystyt valmistamaan aamiaiseksi muutakin kuin vain pikapuuroa?

Jos tunnet, että aamiaisesi alkaa olla jo liiankin tuttu ja turvallinen, niin nyt on sopiva aika rikkoa vanhoja rutiineja. Näillä kolmella niksillä voit muuttaa aamujasi sujuvammiksi.

Ota siis tehosekoitin kaapista pölyttymästä ja vaihda hella mikroon. Tulet säästäneeksi useita arvokkaita minuutteja, eikä tiskivuorikaan kasva yhtä suureksi kuin ennen!

1. Älä paista aamiaismunakastasi pannulla, vaan valmista nopea munakokkeli mikrossa. Riko kananmuna mukiin tai mikronkestävään kulhoon. Lisää joukkoon mieleisiäsi mausteita ja hieman nestettä. Laita kulho mikroon noin minuutin ajaksi. Jatka kypsentämistä, kunnes kokkelin koostumus on sopivaa. Muista myös sekoittaa seosta kypsentämisen välissä, jotta se hyytyy tasaisesti.

Voit tehdä saman tempun myös pannukakulle. Pieni annos pannaritaikinaa kypsyy mikrossa hetkessä.

2. Lyöt kaksi kärpästä yhdellä iskulla, kun nautit aamuisen kofeiiniannoksesi ja aamupalasi samalla kertaa. Blendaa tehosekoittimessa jäähtynyttä kahvia, jäitä ja jugurttia. Lisää mukaan esimerkiksi banaania tai mangoa. Makeuta seosta tarvittaessa hunajalla tai sokerilla. Herkullinen ja kofeiinipitoinen aamiaissmoothie on valmis!

3. Vaihda keitetty kaurapuuro tuorepuuroon. Säästät aikaasi ja saat aamiaiseesi vaihtelua. Tuorepuuroja voi varioida helposti oman mielensä mukaan. Laita annos kaurahiutaleita kulhoon ja lisää mukaan nestettä, esimerkiksi maitoa tai vettä. Lisää puuron joukkoon halutessasi myös jugurttia tai raejuustoa. Voit lisätä sekaan myös marjoja, pähkinöitä, leseitä, siemeniä, kuivahedelmiä tai hunajaa. Laita kulho yöksi jääkaappiin. Aamulla sinua odottaa herkullinen ja ravitseva tuorepuuro.

Lähde: Marie Claire

Kilpailut

Uusimmat