Kompakti kangasdivaani vai moderni laiskanlinna - minkälainen sohva sopii parhaiten sinulle?

19.01.2015 16:45 - Reetta Haverinen

Sohva kertoo yllättävän paljon omistajansa elämäntyylistä. Laiskanlinnaa ostaessa kannattaakin miettiä tarkkaan sitä, kuinka pitkään sohvan tulisi kestää ja minkälaisessa käytössä se tulee vuosien saatossa olemaan.

Yksi kodin käytetyimmistä ja rakkaimmista huonekaluista on taatusti sohva. Sillä nukutaan, laiskotellaan, työskennellään ja joskus jopa syödään. Riippuu kuitenkin paljon omistajasta ja hänen elintavoistaan, minkälainen laiskanlinna hänelle sopii.

Alle olemme koonneet valikoiman sohvista, joista löytyy taatusti vaihtoehtoja niin laatua rakastaville yksineläjille kuin käytännöllisyyttä arvostaville pariskunnillekin. Mikä sohvista palvelee parhaiten sinun tarpeitasi?

Sisustajille tai lapsiperheelle

Vaihtopäällisillä varusteltu sohva sopii hyvin innokkaille kodin sisustajille.

Vaihtopääliset toimivat myös oivasti perheissä, joissa on pieniä lapsia. Pienet tahrat sohvassa eivät haittaa, sillä päälinen on helppo irrottaa ja heittää pesukoneeseen.

Ektorp-sohva, Ikea, 279 e

Suurperheille tai mukavuudenhaluisille

Suuren laiskanlinnan syleilyyn mahtuu asettautumaan kerralla suurempikin lapsikatras.

Mukavuudenhaluisille pariskunnille suuri moduulisohva taas tarjoaa ruhtinaalliset olosuhteet viikoloppulöhöilylle. Sohva tarjoaa myös oivat puitteet rennon elokuvaillan viettoon.

Mod Basic -modulisohva, Asko, 2556 e

Majoitusvastaaville

Jos omaat suuren kaveripiirin ja sohvasi tarjoaa yösijan jollekin ystävistäsi harvase yö, on sinun parasta hankkia itsellsi mukava ja käytännöllinen vuodesohva. Pedin pystyyn laittamiseen ei mene kuin minuutti, ja yövieraasi nukkuvat yönsä miellyttävästi.

Ada-vuodesohva, Stemma, 1298 e

Moderneille yksineläjille

Pieneen asuntoon ei valtavaa sohvakokonaisuutta mahdu. Pieni, mutta tyylikäs nahkasohva on passeli ratkaisu pieniin tiloihin. Varsinkin laatua rakastaville modenisteille valkoinen minisohva on varteenotettava sohvavaihtoehto.

 

Avalon-sohva, Isku, 995 e

Leffafriikeille

Elokuvien suurkuluttajille tämä laikanlinna on taatusti unelmien täyttymys. Juomapidikkeellä ja mukavilla istuinominaisuuksilla varusteltu kokonaisuus tekee leffailloista taatusti entistä miellyttävämpiä elämyksiä.

Dalby-sohva, Jysk, 499 e

Tyyliä rakastaville poikamiehille

Tyylikäs, musta nahkasohva sopii mainiosti moderniin poikamiesboksiin. Tällä sohvalla kelpaa katsella niin jääkiekon loppuottelua kuin pelata konsolipelejäkin. Sohva ei myöskään tahriinnu helposti ja kestää kulutusta. Myöskään sohvan imuroinnista tai tyynyjen tamppaamisesta ei tarvitse huolehtia.

Klippan-sohva, Ikea, 499 e

Romantikoille

Kaunis, metallinen sohva toimii myös sänkynä. Vanhanajan romantiikkaa henkivän sisustuselementin tekstiileitä on myös helppo vaihtaa. Talvisin sohvan päälle sopii paksu talja tai villaviltti. Kesällä sen päälle voi levittää kauniin pitsipeiton tai kevyen tilkkutäkin.

Nita-sohvasänky, Stemma, 298 e

Kilpailut

Uusimmat