Kokkaa täydellinen munakas: 5 vinkkiä kuohkeaan aamiaiseen
Voimakas vatkaus ja liraus kermaa takaavat herkullisen lopputuloksen.
Kuohkea munakas
4 munaa
0,5 dl kermaa
ripaus suolaa
mustapippuria
1. Vatkaa munat voimakkaasti kuohkeaksi. Munien vatkaaminen takaa sen, että ateriasta tulee ilmava.
2. Lisää munien joukkoon kermaa. Kerma antaa munakkaalle täyteläisen maun.
3. Paista munakasta pienellä lämmöllä niin, että se hyytyy hiljalleen. Pidä liesi niin pienellä, ettei pohja pääse palamaan.
4. Jotta munakkaasta tulee ruokaisampi ja makoisampi, lisää pinnalle juustoraastetta. Se pitää lopputuloksen kosteana.
5. Nauti omeletti heti paistamisen jälkeen. Munakas on parhaimmillaan vastavalmistettuna.
Vinkkejä: Lisää täytteitä maun mukaan. Kinkku, salami, katkaravut, vihannekset ja yrtit maistuvat ihanilta omeletin kera.
Kilpailut
Uusimmat
HS: Antti Luusuaniemen perustama filmifestivaali asetettiin konkurssiin
IS: Karanneet biisonit palasivat kotiin
Kirjastolainaaminen korkeimmalla tasolla lähes 20 vuoteen - katso, mitkä teokset löytyvät kärkisijoilta
Kirkon lattian alta löytyi kolme muumiota Turussa - vainajien henkilöllisyys jäänee arvoitukseksi
Tuoko juhannus mukanaan flirttiä, matkoja vai rentoa oleilua? Katso, mitä tekoälyn luoma horoskooppi lupaa
Näytä lisää