Vanhemmat huomio: 6 asiaa, jotka lapselle kannattaa elämästä opettaa

16.09.2014 14:30 - Heli Thoren

Vaikka pikkuista ei voikaan vakuuttaa kaikkien karikoiden varalta, on hyvä muistuttaa muutamista elämän säännöistä.  

Opetamme lapsemme kävelemään, syömään ja pukeutumaan. Vaikka nämäkin taidot ovat tärkeitä, voi olla hyvä syventyä myös muutaman elämän totuuden äärelle pienen kanssa:

1. Elämä ei ole aina reilua

Toisinaan ihmiset eivät usko, sitä, mitä sanomme. Joskus hyvät tyypit kokevat vääryyttä ja pahikset voittavat. Kun jaksamme jatkaa elämän elämistä hyvällä asenteella, kaikki kääntyy aina parhain päin. Pientä kannattaa muistuttaa, että unelmointi, toivominen ja uskominen ei koskaan ole turhaa - epätoivon hetkelläkään.

2. Uteliaisuus on älykkyyttä tärkeämpää

Toiset menestyvät koulussa ilman sen suurempaa pänttäämistä, kun taas toisilla koulu vaatii enemmän työtä. Muistuta lasta, että uteliaisuus on älykkyyttä tärkeämpää. Kun jaksaa innostua asioista, olla utelias elämän suhteen ja hämmästyä mielenkiintoisista asioista saa itselleen sellaista viisautta, ettei sitä voi korvata.

3. Rehellisyys perii maan

Kaikille sattuu virheitä, mutta niiden seurauksien kantaminen on se tärkein osa. Kun uskaltaa mokata ja olla rehellinen tekemästään virheestä, pääsee vähemmällä.

Myös rehellisyys itseä kohtaan on tärkeää. On tärkeää uskaltaa katsoa peiliin ja nähdä itsensä, omat toiveet ja pelot sellaisina kuin ne ovat.

4. Luottaminen joskus satuttaa

Kunpa lasta voisi valmistaa ensimmäiseen sydänsuruun tai siihen, kun ystävä pettääkin luottamuksen. Vaikka kurjaa kokemusta ei voi toiselta ottaa pois, voi aina kertoa, että kaikesta selviää. Ja silti kannattaa luottaa toisiin rohkeasti. Toisiin uskominen ja luottaminen on hyvien ja avoimien ihmissuhteiden pohja.

5. Sinulla on lahja, käytä sitä hyvään

Me kaikki olemme lahjakkaita jossakin. Kun löydämme oman lahjamme, on tärkeää käyttää sitä hyvään ja toteuttaa samalla intohimoaan. Harjoittelu kannattaa, niin tulemme vieläkin taitavimmiksi siinä, mitä teemme.

6. Luota hyvään

Asiat järjestyvät aina loppujen lopuksi. Elämässä tulee tiukkoja paikkoja, mutta kaikesta tulee aina hyvää - tavalla tai toisella. Elämää ei tarvitse jännittää tai pelätä. Kaikki menee hyvin.


Tuoreen tutkimuksen mukaan aamiainen on lapselle tärkeää ja ehkäisee vakavalta sairaudelta. Lue lisää aiheesta täältä.


Lähde: Familyshare.com

Kilpailut

Uusimmat