Kuva: AlLOverPress

Haluatko välttää huonoa säätä lomalla? Parhaimmat matkakohteet listattiin

26.04.2016 14:45 - Joose Koskiranta

Kaikki eksoottiset lomakohteet eivät takaa hyvää säätä ympäri vuoden.

Unelmoitko aurinkoisesta rannasta, kylmistä virvoitusjuomista sekä viilentävästä vedestä? Kun sää ei tätä vielä Suomessa salli, moni lähtee ulkomaille etsimään onneaan. Lomakohteet kuten Thaimaa, Bali ja Australia houkuttelevat lämmöllään.

Mutta ennen kuin varaat aurinkolomasi, kannattaa sinun tutkia alueen säätä. Kaikki eksoottiset lomakohteet eivät takaa kaunista säätä ympäri vuoden.

Bali, Indonesia

Bali on hyvä lomakohde suomalaisille, jotka kammoksuvat kylmää ja märkää suvea. Touko-syyskuu kun on sesonkiaika aurinkoiselle säälle.

Jos haluat lähteä alueelle syksyllä tai talvella, kannattaa matkustaa Malukulle tai Papualle. Siellä sää on parhaimmillaan lokakuusta huhtikuuhun.

Thaimaa

Thaimaa takaa käytännössä hyvän sään koko vuoden ympäri, mutta joulu-huhtikuun aikana et voi välttyä hyvältä ilmalta.

Huhti-marraskuun aikana auringonpaisteen keskeyttää lyhytaikaiset sadekuurot.

Australia

Australia tarjoaa monenlaista säätä sen suuruuden takia. Pohjois-Australiassa paras sää on huhtikuun ja marraskuun välillä.

Etelä-Australiassa touko-syyskuu ovat kylmiä, joten paras ajankohta on lomailla siellä marraskuusta maaliskuuhun.

Filippiinit

Filippiineillä aurinkoisin sää ylettää joulukuusta huhtikuuhun. Saarivaltio on kuitenkin niin suuri, että jossakin päin sitä sää on aina kaunis.

Kesäaikaan hyvästä säästä voi nauttia esimerkiksi Cebun alueella, kun taas pääkaupunki Manila voi osoittautua märäksi kokemukseksi. Huomio myös hurrikaanikausi, joka alkaa syksyllä ja loppuu talvella.

Malesia

Malesiaan voi matkustaa koko vuoden ajan - kunhan menet oikealle puolelle saarta. 

Kesällä lomaillessasi on kannattavaa lähteä maan itäpuolelle. Talvella taas aurinko löytyy lännestä.

Vietnam

Vietnamiin matkustaessasi turvallisin ratkaisu on lomailla maan eteläpuolella. Siellä vuosittainen keskilämpötila on 25-35 asteen välillä. Et kuitenkaan voi olla varma, että säästyt sateilta.

Toisaalta marras- ja maaliskuun välillä voit olla myös varma siitä, että sää pysyy kuivana.. Pohjoisemmassakin riittää aurinkoa loppukeväästä alkusyksyyn asti, mutta trooppiset sadekuurot ovat yleisiä.

Japani

Japanissa voit nauttia sekä lämmöstä että kauniista luonnosta. Jos matkustat sinne huhtikuussa, ehdit nähdä kauniiden kirsikkapuiden kukinnan. Myös touko-, loka- ja marraskuu ovat otollisia aikoja lomailuun.

Lue myös: Matkabloggaajan vinkit rantalomalle - 13 neuvoa helpottavat pakkaamista

Lähde: EkstraBladet

Kilpailut

Uusimmat