Kuva: Shutterstock

Rikotko tietämättäsi lentoetikettiä? Katso käsinojiin liittyvä yllättävä kirjoittamaton sääntö

23.06.2019 12:15 - Milena Raappana

Muista noudattaa etikettiä ja todennäköisesti kanssamatkustajasi ovat tyytyväisiä.

Lentomatkustaessa istumapaikka on yleensä tuurin varassa. Ikkuna- tai käytäväpaikka ovat riemun aiheita, mutta keskipaikan saaja saattaa kirota huonoa onneaan. Onhan se melko ahdas paikka ilman minkäänlaista maisemaa ja lisäksi saattaa joutua istumaan kahden tuntemattoman henkilön välissä.

Jos huono tuuri jatkuu, molemmat käsinojat ovat vallanneet sivuilla istuvat kanssamatkustajat. Mutta kenelle keskipaikan käsinojat todella kuuluisivat? Rich Eisen Show kysyi Twitterissä, saako keskellä istuva henkilö molemmat käsinojat. 107 528 äänestäjästä 53 prosenttia vastasi ei ja 47 prosenttia totta kai.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Matkustusekspertti Rose Panterilla on kuitenkin asiaan selkeä vastaus.

- Yleismaailmallisesti on hyväksyttyä, että keskipaikan saaja on vetänyt lyhyimmän korren ja hänellä on oikeus molempien käsinojien luksukseen. Miksikö? Käytäväpaikan saajalla on mahdollisuus venytellä raajojaan ja mennä ja tulla, miten hän itse mielii. Ikkunapaikkalainen taas saa katsella ikkunasta ulos haaveillen lomastaan tai nojata päätään lentokoneen seinään ja ummistaa silmänsä ilman, että häntä häiritään, Panter kuvailee.

Panter vielä täsmentää, että keskipaikalla istuvalla on todella rajallinen määrä tilaa eikä hän voi edes lepuuttaa päätään samalla tavalla kuin ikkunapaikkalainen. Joten muista noudattaa lentoetikettiä seuraavan kerran matkalle lähtiessäsi.

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat