Kuva: Shutterstock

Espanjan suosituille turistisaarille alkoholin myyntikielto

15.05.2024 14:15 - Nina Turunen / niina.turunen@bauermedia.fi

Baleaarien saarten hallitus alkaa kitkemään turistien juhlimista kovin keinoin.

Espanjan Baleaarien saarten hallitus on hyväksynyt uuden asetuksen, jonka mukaan alkoholin myynti kielletään kokonaan 21:30-8:00 välisenä aikana Ibizan ja Mallorcan alueilla. Tarkoitus on vähentää häiritsevää käytöstä sekä liiallista juomista turistien suosimilla bilesaarilla, kertoo Majorca Daily Bulletin.

Asetuksen myötä myöhäisillan alkoholin myynti kielletään kokonaan Llucmajorissa, Palmassa, Ibizalla San Antoniossa sekä Calvian Magallufissa Mallorcalla. 

Rajoituksien voimassa olevilla alueilla kaupat, jotka myyvät alkoholia joutuvat  sulkemaan ovensa iltaisin viimeistään kello 21.30. Tämän lisäksi myös alkoholin nauttiminen julkisilla paikoilla on kiellettyä ja sen noudattamatta jättämisestä määrätään 500–1 500 euron sakko.

Uuden asetuksen myötä myös "bileveneiden" pääsy alueiden satamiin on kielletty. Vesillä juhlivien tulee pysytellä rajoitettujen alueiden rannikoista vähintään yhden merimailin päässä. Myös matkustajien kyytiin ottaminen ja laivasta pois päästäminen on sallittua vain merkityillä alueilla. 

Ravintoloiden toimintaan asetus ei vaikuta, vaan alkoholin nauttiminen on jatkossakin sallitua terasseilla. 

Kiellon on tarkoitus olla voimassa 31. joulukuuta 2027 asti. 

Lue myös: Kaupunki, jossa kävi eniten vierailijoita vuonna 2023 - yllättääkö ykkönen?

Lue myös: Suomi kiinnostaa turisteja tänä kesänä edellisvuotta enemmän

Lähde: Majorca Daily Bulletin

Kilpailut

Uusimmat