Matkusta mukavammin - 10 vinkkiä lentokoneeseen

02.10.2013 18:15 - Katariina Näreaho

Matkailu on ihanaa, mutta monin paikoin stressaavaa. Näillä kymmenellä asiantuntijoiden jakamilla vinkillä teet lentomatkustamisesta helpompaa, sujuvampaa ja mukavampaa.

1. Pakkaa vähän

Sääntö, jonka jokainen on kuullut. Silti sitä on vaikea noudattaa. Lähes poikkeuksetta matkalle tulee pakattua liikaa tavaraa. Ihminen pärjää yllättävän vähällä, joten jätä huoletta puolet pakkaamistasi tavaroista kotiin. Paikan päältä saat kuitenkin ostettua tarpeellisimmat, jos jokin sattuu unohtumaan.

2. Jätä matkaopaskirjat kotiin

Opaskirjat ovat käteviä, mutta niitä on ikävä kantaa mukana. Sen sijaan kannattaa lukea kirja huolellisesti läpi ennen matkaa ja ottaa kännykällä kuvat tärkeimmistä sivuista. Toinen vaihtoehto on ladata älypuhelimeen sovellus, joka toimii matkaoppaana.

3. Rullaa vaatteesi

Kun pakkaat, rullaa vaatteesi. Säästät tilaa ja vaatteesi välttyvät rypyiltä. Lisää vinkkejä pakkaamiseen löydät täältä.

4. Vältä jonoja, joissa on lapsia

Kun olet jonottamassa turvatarkastukseen, vältä jonoja joissa on lapsia. Valitse sen sijaan jono, jossa on paljon pukumiehiä. Tämä jono menee nopeammin.

5. Älä koskaan käytä varvassandaaleja koneessa

Hätätilanteiden varalta, on parasta, että käytät hyvin istuvia, mukavia kenkiä. Esimerkiksi lenkkarit ovat hyvä valinta. Niillä et kompuroi yhtä helposti, ja ne myös suojaavat jalkojasi kolhuilta, teräviltä esineiltä ja kuumuudelta.

6. Hytkyttele turbulenssin aikana

Voi kuulostaa hupaisalta, mutta itsensä hytkytteleminen turbulenssin aikana voi auttaa. Jos istut jännittyneenä jääpuikkona paikallasi, tunnet turbulenssin paremmin. Hytkyttely auttaa, eikä kukaan välttämättä edes huomaa sitä, sillä turbulenssi ravisuttelee myös kanssamatkustajiasi.

7. Huppari on koneessa paras

Hupullinen college-paita on hyvä valinta lentokoneeseen. Ensinnäkin, se pitää sinut lämpimänä. Hupparista on myös hyötyä, kun haluat omaa rauhaa: huppu päähän, ja suojaudut valolta ja melulta ja nukut huomattavasti paremmin.

8. Kullanarvoiset korvatulpat

Lentokoneessa matkustaa monenlaisia ihmisiä; äänekkäitä kaveriporukoita, itkeviä lapsia, hiljaisia vanhuksia... Jos ympäristön äänet häiritsevät, ovat korvatulpat ainoa keino suojautua niiltä.

9. Valitse kasvisateria

Jos matkustat esimerkiksi aasialaisella lentoyhtiöllä, valitse ateriaksesi vege-vaihtoehto. Saat ruokasi ennen muita, se on yleensä vähemmän rasvainen ja oikein maukas. Kasvisruoka-annoksia tehdään myös pienemmissä erissä, joten ne voivat olla laadukkaampia. Tämä toimii usein myös länsimaisissa lentoyhtiöissä.

10. Oma tietokone mukaan

Läppäri, tabletti tai kannettava DVD-soitin on syytä ottaa koneeseen mukaan, etenkin jos matkustaa lasten kanssa. Video pyörimään, ja vanhemmat saavat torkkua rauhassa sillä välin, kun lapsi katsoo piirrettyjä.

Lähde: Skyscanner

Uusimmat