Syksy on oluen ystävien aikaa: 4 mallasmatkaa maailmalle

03.10.2013 20:15 - Katariina Näreaho

Jos rakastat olutta ja matkakuumeesi on vaarallisilla lukemilla, on syytä suunnata ulkomaille olutfestareille.

Syksy on oluen ystävän juhla-aikaa ympäri maailman. Etenkin syys- ja lokakuussa järjestetään lukuisia oluttapahtumia, joista suurimmat keräväät vuosittain kävijöitä useita tuhansia. Olutfestivaleilla maistuvat mallasjuoman lisäksi paikalliset herkut, makkarat ja muut pikkusuolaiset.

Hotellivaraussivusto Hotels.com kokosi neljä eri olutfestivaalia, joihin kannattaa matkata tänä syksynä.

Oktoberfest

München, Saksa
21. syyskuuta - 6. lokakuuta 2013

Legendaarinen Oktoberfest on maailmankuulu. Festivaalin kävijät ovat tunnettuja tyylistään, joka noudattelee baijerilaisia perinteitä. Naisilla hiukset on palmikoitu sivuille ja miehillä nenänalustaa koristavat tuuheat viikset. Juhlissa raikuvat saksalaiset kansanmusiikkiyhtyeet, jotka viihdyttävät juhlaväkeä jokaisessa 14 suuressa teltassa joka päivä.

Great Beer Festival

Denver, Yhdysvallat
10. - 12. lokakuuta 2013

Näillä festareilla eurooppalaiset ja amerikkalaiset perinteet sekoittuvat keskenään. Oluiden maistelun lomassa voi ottaa osaa makkaransyöntikilpailuun tai kokeilla keilausta oluttynnyreillä. Festivaalin tunnetuin kilpailu on kuitenkin oluenmaistelu, jossa kisaajat arvuuttelevat maun, värin ja tuoksun perusteella, mikä merkki on kyseessä.

Pilsner Fest

Plzen, Tsekki
5. lokakuuta 2013

Plzenin kaupungin olutylpeydet Pilsner Urquell ja Gambrinus sekä paikalliset ruoat ovat hyvin edustettuina festivaaleilla. Oluen maistelun lomassa voi tehdä kierroksen Pilsenin panimossa ja tutustua panimon museoon. Tapahtumassa voit osallistua myös maailmanennätyksen tekoon: tarkoitus on rikkoa väkiennätys yhteismaljannostossa.

Bokbier Festival

Amsterdam, Hollanti
25. - 27. lokakuuta 2013

Bokbier Festivalilla keskitytään nimensä mukaisesti Bock-tyyppisiin oluisiin, joita on tarjolla hanasta yli 50 erilaista. Bock-oluet ovat useimmiten kausituotteita ja joka vuosi ne tulevat markkinoille syksyisin, vaikkakin jokaiselle vuodenajalle on olemassa omat Bock-oluensa.

Lähde: Hotels.com

Kilpailut

Uusimmat