Rentoutumista ja vesileikkejä: Suomen kivoimmat kylpylät listattiin

08.10.2013 20:15 - Katariina Näreaho

Hotellihakusivusto trivago on koulujen syysloman ja ruskaisen lokakuun kunniaksi koonnut TOP 9 -listan Suomen kylpylöistä.

Oletpa sitten syysloman aloittava koululainen tai pientä rentoutumishetkeä arkeen kaipaava raskaan työn raataja, löytyy tältä listalta jokaiselle jotakin.

Kylpylöiden yhdeksän kärkeen kuuluu niin vesipetojen rakastamia allaskokokonaisuuksia kuin day spa -tyylisiä hoitoloita rauhaa ja hemmottelua kaipaaville. Kaikki valitut hotellit ovat saavuttaneet poikkeuksellisen hyviä arvioita trivagossa.

1. Sokos Flamingo

Vantaan Sokos Hotel Flamingo on osa Suomen suurinta viihdekeskusta, jossa hotellivieraat pääsevät nauttimaan kylpylän ja vesipuiston lisäksi esimerkiksi minigolfista. Flamingon Spa-puolen rentouttavat hoidot sopivat aikuiseen makuun, kun taas vesipuisto tarjoaa menoa ja meininkiä kaikenikäisille vesiseikkailujen ystäville erilaisten liukumäkien ja altaiden muodossa. Spa & Wellness -alueella vierailija pääsee halutessaan perinteisten hoitojen lisäksi kokeilemaan esimerkiksi joogaa Biosaunassa.

2. Lapland Hotel Luostotunturi

Lapland Hotel Luostotunturi sijaitsee Sodankylän kunnassa, lappilaisessa Luoston Kelokylässä. Luosto on tunnettu laskettelumahdollisuuksistaan, mutta laskettelukelien vielä odotuttaessa itseään matkailija voi rentoutua hotellin Ametistikylpylässä. Kylpylän allasosasto tuo tropiikin Lappiin, sillä altaassa polskuttelija pääsee aina nauttimaan 30-asteisesta vedestä ja lämpimästä ilmasta. Ametistikylpylässä on niin turkkilainen kuin suomalainenkin sauna sekä hoito-osasto, jossa pääset rentoutumaan esimerkiksi hierontaan tai kauneushoitolaan.

3. Haikko Manor Spa

Haikon Kartano meren rannalla Porvoossa on useita palkintoja voittanut kartano- ja kylpylähotelli. Hotellin aikuiseen makuun suunnatulla Yorokobi-allasosastolla on useita altaita, kuten oleskeluallas, poreallas, hot tub -kuumavesiallas sekä kylmäkaivo. Kylpylän hoito-osasto tarjoaa lukemattomia rentouttavia hoitoja, sekä erikoishoitoja miehille ja odottaville äideille. Rohkeimmat pääsevät halutessaan kokeilemaan myös yli 100 asteen pakkasta Haikko Manor Span huippukylmähoidossa.

Katso kylpylöiden TOP 9 kokonaisuudessaan täältä.

Lähde: trivago

Kilpailut

Uusimmat