Lonely Planet listasi: Ensi vuoden parhaat matkakohteet hintatietoisille

02.11.2013 17:15 - Katariina Näreaho

Maailmankuulu matkaopaskirjasarja Lonely Planet on julkaissut vuotuisan listauksensa matkakohteista, jotka on syytä kokea vuonna 2014.

Lonely Planetin vuoden 2014 parhaat kaupungit, maat ja matkakohteet on julkaistu. Tässä viisi poimintaa kirjan suosittelemista kohteista, joissa hintalaatusuhde on erityisen kohdallaan.

Hintatietoiselle parhaat kohteet

Bulgaria

Bulgaria on aivan liian aliarvostettu. Suuntaa pääkaupunkiin Sofiaan, jossa hotellit, liikkuminen ja nähtävyydet ovat kohtuuhintaisia. Myös Plodviv ja Varna ovat kokemisen arvoisia, mutta kesällä täynnä bilettäjiä. Talviaikaan Bulgaria palvelee etenkin laskettelusta innostuneita.

Etiopia

Etiopiassa hintalaatusuhde on kohdillaan, etenkin, jos tarkoituksena on reissata historiallista reittiä pitkin halki maan. Nähtävää riittää ja matka kannattaa taittaa lentokoneella, jolla säästyy sekä aikaa että rahaa.

Portugali

Suuntaa kesällä Portugalin etelärannikolle Algarveen, jossa perheloma sujuu rennosti ja edullisesti. Portugalin rantakohteet ovat myös surffareiden suosiossa. Pääkaupunki Lissabon sopii etenkin kulinaristeille, ja siellä liikkuminen on erittäin edullista.

Nicaragua

Karibianmeren kirkkaat vedet ja latinokulttuuri houkuttelevat Nicaraguaan. Lentoja lukuunottamatta matkustaminen maassa on hyvin edullista: jopa 15 euron päiväbudjetti voi riittää.

Palawan, Filippiinit

Palawanin yli 1 700 saarta ovat yhdistelmä valkoisia hiekkarantoja ja upeaita maisemia.  Maakunnassa sijaitsee myös kaksi UNESCO:n maailmanperintökohdetta.

Kilpailut

Uusimmat