Vinkit Barcelonaan: Asiat, jotka on hyvä ottaa huomioon taksilla kulkiessa

01.01.2014 15:15 - Katariina Näreaho

Barcelona on yksi Euroopan suosituimmista kaupunkilomakohteista. Se sijaitsee Kataloniassa, meren rannalla ja sopii siksi hyvin myös rantalomailijoille. Kaupunki on tunnettu värikkäästä arkkitehtuuristaan, lukuisista nähtävyyksistään sekä tietenkin jalkapallosta.

Vaikka Barcelona on varsin suuri kaupunki, löytyvät sen nähtävyydet hyvin läheltä toisiaan. Siksi paras tapa kokea Barcelona on kulkea jalan. OK-Matkojen paikallisopas Katja Näsänen neuvoo kuitenkin, että pidemmät matkat kannattaa taittaa julkisilla liikennevälineillä, kuten metrolla. Metroverkosto onkin Barcelonassa sujuva ja luotettava.

Toinen vaihtoehto on ottaa alleen taksi, joka on edullinen ja metroakin helpompi tapa liikkua.

- Kaikissa takseissa on taksimittari, eli hinnoista ei tarvitse keskustella. Taksi on erittäin edullinen Barcelonassa. Keskustan alueella viidellä eurolla matkustaa useita kilometrejä. Jos tarvitsee taksin lentokentälle, maksaa se hieman enemmän, sillä silloin veloitetaan myös matkalaukuista, Näsänen kertoo Iskelmän haastattelussa.

Erityisesti yksi asia on hyvä ottaa huomioon taksilla matkustettaessa: käteistä rahaa on oltava mukana.

- Läheskään kaikista takseista ei löydy kortinlukulaitetta. Siksi on hyvä pitää mukana käteistä ja mielellään pienempää rahaa, ei sadan euron seteliä.

Barcelonassa asuva Näsänen kertoo itsekin käyttävänsä taksia paljon sen helppouden takia. Autoa ei tarvitse erikseen tilata, sillä niitä vilisee katukuvassa runsaasti. Takseja on Barcelonassa yli 11 000, joten kuljettajat tarjoavat mielellään palvelujaan.

- Menee vain kadulle seisomaan, ja kun näkee vapaan taksin lähestyvän, laittaa käden pystyyn ja niin taksi poimii kyytiin. Vapaan taksin tunnistaa katolla palavasta vihreästä lampusta.

The Voice ja Iskelmä ovat osa SBS Discovery Radiota.

Kilpailut

Uusimmat