Matkusta Skotlantiin - kuusi henkeäsalpaavaa syytä lähteä reissuun

19.08.2014 19:15 - Katariina Näreaho

Skotlanti on paljon muutakin kuin linnoja, säkkipillejä ja viskiä.

Skotlannin jylhät ja upeat maisemat houkuttelevat vuosittain matkalaisia, eikä ihme! Tässä kuusi upeaa paikkaa, joihin kannattaa matkustaa ikivanhojen linnojen ja viskibaarien ohella.

Glencoe

Glencoen upeat maisemat ovat näkemisen arvoiset. Lähde patikkaretkelle tai maastopyöräilemään, talvisaikaan myös lumilautailu ja laskettelu ovat suosittuja aktiviteetteja.

Glenfinnan Viaduct

Suuri maasilta rakennettiin 1890-luvun loppupuolella. Hyppää junan kyytiin ja ihaile henkeäsalpaavasta matkasta.

Fingalin luola

Skotlannin länsirannikolla sijaitsee Staffan saari ja siellä vaikuttava Fingalin luola. Ota kajakki alle ja melo luolaan tutkimusretkelle.

Portree

Portee on Skyen saaren suurin kaupunki. Satumaiseen pikkukaupunkiin sijoittui myös romanttinen komedia Rakastunut bestman, jonka pääosassa nähtiin Patrick Dempsey.

Buachaille Etive Mòr

Pyramidin muotoinen vuori on suosittu kohde etenkin kiipeilijöiden keskuudessa. Sillä on korkeutta 1 021 metriä. Vuori on myös tuttu James Bond -faneille, sillä se nähtiin Daniel Graigin tähdittämässä Skyfall-elokuvassa.

Luskentyre Beach

Harrisin saarella sijaitseva Luskentyre Beach on kaunis valkoinen hiekkaranta, jonka uskoisi pikemminkin löytyvän Kaakkois-Aasiasta kuin Skotlannista.

Kilpailut

Uusimmat