Budjettimatkaajan unelmakohteet vuodelle 2015 - vinkit jokaiselle kuukaudelle

14.01.2015 13:15 - Noora Suomalainen

Maailma on pullollaan huippukohteita, jotka eivät vaadi paljon rahaa.

Matkahakukone Momondo.fi listasi käynnin arvoiset kohteet vuoden jokaiselle kuukaudelle. Näissä kohteissa pääsee kokemaan elämyksiä minimibudjetilla.

TAMMIKUU: Phnom Penh, Kambodža

Monissa Aasian pääkaupungeissa näkee pilvenpiirtäjiä, mutta Phnom Penhissä kaikki tapahtuu lähellä maanpintaa. Vilkkaassa kaupungissa kierrellään skootterilla, tutkitaan erilaisia markkinoita, koetaan elämyksiä ruokakojuilla ja ihastellaan kauniita rakennuksia.

HELMIKUU: Lima, Peru

Perun pääkaupungissa pääsee kokemaan vastakohtia. Sieltä löytyy niin vanhaa kuin uuttakin ja tyylejä on lainattu Espanjasta ja Tyynenmereltä asti. Lima on yksi Latinalaisen Amerikan eläväisimmistä kaupungeista, ja siellä sää on parhaimmillaan alkuvuodesta. Kaupungista löytyy myös kohteita historian rakastajille ja modernin elämänmenon ystäville.

MAALISKUU: New Orleans, Yhdysvallat

New Orleans on kaupunki, missä ollaan aina juhlatuulella. Tuhannet ihmiset saapuvat Mardi Gras -karnevaaliin helmikuussa, mutta jos ei ole kiinnostunut tungoksesta, kannattaa kaupungin lämpöön ja riehakkaaseen yöelämään suunnata mieluummin maaliskuussa. Juhlatunnelman lisäksi New Orleans tarjoaa esimerkiksi arkkitehtuuria, herkullista ruokaa ja elävää musiikkia.

HUHTIKUU: Busan, Etelä-Korea

Aasian suurimmat filmifestivaalit sijaitsevat Busanissa, mutta jos elokuvat eivät kiinnosta kaupunki tarjoaa paljon muutakin katseltavaa. Vuoristot, rannat ja buddhalaiset temppelit ovat hyviä kohteita niiden huokean hintansa takia. Merenelävistä tykkääville kaupungin Jagalchi-kalatori on juuri oikea paikka, sillä sieltä löytyy reissaajille halpaa syötävää.

TOUKOKUU: Tbilisi, Georgia

Jos matkan yksi tärkeimmistä osa-alueista on ruoka, silloin kannattaa suunnata kohti Georgian gourmet-paratiisia Tbilisiä. Jos pelkkä hyvä ruoka ei vielä riitä, kannattaa lähteä rentoutumaan kuuluisiin lämpökylpylöihin tai tutkimaan Tbilisin eksoottista arkkitehtuuria. Georgian pääkaupunki on nousemassa seuraavaksi metropolikohteiden hittisuosikiksi, joten sinne kannattaa matkustaa nyt, kun hinnat ovat vielä alhaalla.

KESÄKUU: Izmir, Turkki

Izmir on elämäntyyliltään moderni ja rento kaupunki, jossa voi viettää aikaa ystävällisten paikallisten tapaan Alsancak-alueen baareissa. Kaupunkiin kannattaa matkustaa kesäkuussa, ennen lähes sietämättömän kuumaa kesäsesonkia. Izimir on edullinen ja viehättävä vaihtoehto muiden Turkin kohteiden joukossa.

HEINÄKUU: Budapest, Unkari

Suosiotaan koko ajan kasvattava Budapest on myös hyvä kohde budjettireissaajalle. Jos kesän helteet käyvät liian kuumiksi, voi vilvoitella jossain kaupungin useista kylpylöistä. Budapest ei ole tunnettu vain kylpylöistä, vaan kaupungista löytyy kaikkea museoista ja antiikkikaupoista erilaisiin puistoihin ja kahviloihin.

ELOKUU: Porto, Portugali

Euroopan kesäisistä budjettikohteista Portugalin viehättävä Porto on kaunein. Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva Ribeira-aukio on oiva paikka seurata kaupungin menoa aina katutaiteilijoista aamukahvia juoviin vanhoihin pariskuntiin. Aukiolta voi suunnata Kristallipalatsin puutarhaan tai vaikkapa erilaisiin museoihin tai kirjakauppaan.

SYYSKUU: Oaxaca, Meksiko

Jos on kyllästynyt turisteja pursuaviin rantoihin, kannattaa suunnata sisämaahan päin yllätyksiä täynnä olevaan Oaxacaan. Oaxaca on edullinen kaupunki, missä pääsee tutkimaan yhtä Latinalaisen Amerikan hienoimmista arkeologisista kohteista, eli Monte Albánia. Kaupungista löytyy myös suklaan ja chilin tuoksuisia toreja, joissa voi syödä mitä parhainta meksikolaista ruokaa.

LOKAKUU: Tunis, Tunisia

Jännittävä ja rento Tunis on täydellinen kohde pikkurahalla reissaavalle. Sieltä löytyy moderneja katuja, Unescon suojelukohteisiin kuuluva vanhakaupunki, lukemattomia basaareja ja kaikennäköistä muuta jännittävää tutkittavaa.

MARRASKUU: Kapkaupunki, Etelä-Afrikka

Kapkaupunkia kutsutaan kaikkien kaupunkien äidiksi (The Mother City), ja sieltä löytyy kaikille jotain - myös budjettireissaajalle. Kaupungin asukkaista melkein puolet on alle 25-vuotiaita – siitä juontuu paikan trendikäs, ystävällinen ja innovatiivinen tunnelma. Kapkaupungissa voi käydä esimerkiksi kiipeämässä Pöytävuorelle tai löhöillä rannoilla.

JOULUKUU: Colombo, Sri Lanka

Sri Lankan suurimmalla metropolilla on tarjottavanaan erinomaisia makuelämyksiä ja vilkasta yöelämää halpaan hintaan. Colombo on trendikäs lomakohde, joka sopii hyvin joulukuun matkakohteeksi.

Kilpailut

Uusimmat