Kuva: Shutterstock

Jos välttämättä haluat puristaa näppylän, noudata viittä vinkkiä aiheuttaaksesi vähiten tuhoa

17.04.2022 13:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Puhtaat kädet ovat kaiken lähtökohta.

Kaikkihan tietävät, että näppylöitä aina kielletään puristelemasta, mutta väistämättä kaikki välillä myös ajautuvat tilanteeseen, jossa tuntuu, että puristamishalua ei voi enää hillitä. Tosipaikan tullen kannattaakin siis turvautua muutamaan vinkkiin, joiden avulla onnistuu pitämään tuhot minimissä.

Valmistaudu näpyn puristamiseen näin

1. Kaikki lähtee puhtaista käsistä, pese ne siis huolellisesti saippuan kanssa ennen kuin viet sormia lähellekään ihoa. Likaisin käsin puristettaessa iholle voi päätyä bakteereja, joita et todellakaan sinne halua. Jos haluat olla erityisvarovainen, voit harkita myös puhtaita kumihanskoja käsiisi.

2. Jos sormissa pito ei tunnu riittävän, voit yrittää puristaa näppylän asettamalla esimerkiksi nenäliinan sormien ja ihon väliin, jolloin saatat saada ihosta tukevamman otteen.

3. Älä purista niin kovaa tai niin terävillä kynsillä, että iho menee rikki. Jos näppylä ei meinaa puhjeta, kokeile ennemmin vaihtaa sormien paikkaa.

4. Luovuta ajoissa. Jos näppylä ei tunnu olevan lähelläkään puhkeamista, on parempi antaa sen hetken aikaa vain olla ja kokeilla jonkin ajan kuluttua uudelleen.

5. Puhdista myös jälkeenpäin. Puhdista lopuksi ihosi miedolla puhdistusaineella, ettei avonaisiin ihohuokosiin päädy bakteereja aiheuttamaan tulehdusta.

Lue myös: Saunomisesta on monia hyötyjä iholle - muutamalla niksillä maksimoit vaikutuksen

Lue myös: Yksi juoma saa asiantuntijoiden mukaan ihon hehkumaan ja voimaan hyvin - helppo kokeilla kotona

Lähde: Healthline

Kilpailut

Uusimmat