Kuva: Shutterstock

Miten vieraan olisi hyvä pukeutua rippijuhliin? Tapakouluttaja kertoo

05.06.2024 10:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Kesä on rippijuhlien aikaa, ja moni saattaakin pohtia, mikä on paras asu kyseiseen juhlaan.

Kesä on tunnetusti rippijuhlien aikaa, kun monissa perheissä juhlitaan rippikoulun ja konfirmaation jälkeen nuoren ripille pääsyä. Kyseessä on eräänlainen aikuistumisen juhla, jota juhlitaan useimmiten perheen ja ystävien kesken. 

Rippilasta muistetaan usein rahalahjalla, joka on myös monelle nuorelle mieluinen lahja. Mutta miten rahalahjan suuruus kannattaa määrittää?

Tapakouluttaja Mirva Saukkola ei suoraan anna esimerkkiä summasta, joka olisi lahjaksi niin sanotusti paras mahdollinen. Sen sijaan sukulaisuussuhteet ja oma taloudellinen tilanne ovat usein vaikuttavia tekijöitä. 

- Summa riippuu kokonaan siitä, millainen suhde lahjan antajalla on lahjan saajaan. Vaikkapa lapsenlapselle tai kummilapselle halutaan usein antaa isompi summa kuin vaikkapa naapurin tai työkaverin etäisemmäksi jääneelle lapselle, Saukkola kertoo Voice.fi:lle.

Hän kuitenkin muistuttaa, että jokainen voi määrittää summan itse.

- Oma taloudellinen tilanne määrittää summaa vahvasti. Mikäli talous on tiukilla, sitä ei kannata romuttaa lahjan vuoksi.

Rahalahjan lisäksi nuorta voi toki muistaa myös muilla tavoin. Usein erilaiset astiat ja kodintavarat ovat toivottuja lahjoja. Jos nuoren toiveet eivät ole selvillä, kannattaa asiaa kysyä rohkeasti.

- Hyvä vaihtoehto on antaa jotain toivottua, joka tulee käyttöön. Maailmassa on jo liikaa käyttämättömäksi jäänyttä tavaraa, Saukkola toteaa.

Mitä rippijuhliin pukeutumiseen tulee, suosittelee Saukkola smart casual -pukukoodia, joka toimii hänen mukaansa hyvin rippijuhliin. 

Käytännössä tämä tarkoittaa hieman rennompaa, mutta siistiä pukeutumista. Miehen kohdalla kyseessä voi olla esimerkiksi harmaa, musta tai tummansininen puku yhdistettynä siistiin paitaan ja tyylikkäisiin kenkiin. Sen sijaan kravatin voi jättää kokonaisuudesta pois.

Naisten kohdalla smart casual -pukeutumiseen kuuluvat esimerkiksi siistit jakku- tai housupuvut tai siisti mekko. Hyvä vaihtoehto on myös siistit suorat housut yhdistettynä esimerkiksi tyylikkääseen paitaan. Näiden lisäksi suositellaan sukkahousuja tai stay up -sukkia. Korut sen sijaan saisivat olla hillityt.

Lue myös: Paita, joka pitäisi löytyä jokaisen kaapista - ajaton klassikko, joka toimii vuodenajasta riippumatta

Lue myös: Kesän shortsimuoti on näyttävää ja monipuolista - mikä lookeista on suosikkisi?

Kilpailut

Uusimmat