Marimekon klassikko pukeutuu nahkaan

11.09.2011 23:45 -

Ristomatti Ratian suunnittelema Olkalaukku oli klassikko jo syntyessään vuonna 1971: markiisikankaiset laukut olivat tilavat ja tyylikkäät ja löysivät nopeasti tiensä suomalaisten olkapäille.

40-vuotisjuhlansa kunniaksi Marimekon klassikkolaukusta on suunniteltu syksyn 2011 kokoelmaan kankaisten laukkujen seuraksi myös kaksi nahkaista versiota, ruskean ja mustan. Nahkaiset Olkalaukut tekevät epäilemättä kauppansa myös miesten keskuudessa: monikäyttöinen musta ja klassinen ruskea nahka sopivat moneen tyyliin sukupuoleen katsomatta. Markiisikankaiset laukut ovat puolestaan saaneet tuttujen väriensä joukkoon uuden tulokkaan, kirkkaan pinkin.

Muotoilultaan minimalistinen Olkalaukku ei ole 40-vuotisen historiansa aikana jäänyt uutuuksien jalkoihin, vaan päinvastoin vahvistanut asemansa yhtenä suomalaisen muodin historian tunnetuimpana kassina. Kirjapinon mentävät laukut ovat nauttineet suosiota erityisesti opiskelijoiden joukossa, mutta niitä näkyy katukuvassa varsin moneen sukupolveen kuuluvien olilla.

Kilpailut

Uusimmat