Tutkittu juttu: Naisten vaatekaapit tursuavat turhuuksista!

21.04.2013 15:15 - Reetta Haverinen

Jos vaatekappisi perällä piileksii kasa käyttämättömiä asuja, on turha potea syyllisyyttä - et ole nimittäin ainoa!

Kaupungilla ollessamme tulemme usein sovittaneeksi vaatetta, joka ei istu hyvin mutta silti sen ostaminen houkuttelee enemmän kuin mikään muu. Ajattelemme, että pieni kireys olkapäissä tai kainaloissa ei pitkällä aikavälillä tule häiritsemään ja marssimme kassalle tyytyväisin mielin. Parin vuoden päästä huomaamme, että löytömme roikkuu käyttämättömänä henkarissa. Tyypillistä.

- Suurinosa vaatteistamme jää käyttämättä, koska hankinta on tehty impusliivisesti, emmekä välitä istuuko se päällemme hyvin vai ei, kertoo Wall Street Journalin toimittaja Ray A. Smith artikkelissaan.

California Closetsin raportin mukaan heräteostoksiin taipuvaiset naiset käyttävät ainoastaan 20 prosenttia vaatekaappinsa sisällöstä. Suurin osa seisoo siis tyhjän panttina!

Kuitenkin yhdeksän kymmenestä ihmisestä sortuu elämänsä aikana heräteostoksiin, joten ei ihmekään että lähes jokaisen vaatekomerosta löytyy kasoittain käyttämättömiä kaapuja.

Impulsiiviostoksia tekevät henkilöt pitävät kuitenkin vaatekauppojen liiketoiminnan kannattavana. Värikoodatut osastot, näyttävät mainoskampanjat sekä tyylikkäästi puetut mallinuket tekevät vaatteista himoittavia. On kuitenkin yllättävää, että ihmiset harvoin katuvat harkitsemattomia ostoksiaan.

- Tutkimusten mukaan shoppailijat itse asiassa katuvat eniten sitä, jos jättävät jonkin hyvän hankinnan tekemättä, Smith toteaa artikkelissaan.

Lähde: Business Insider

Suosittelemme

Uusimmat